Uutiset

Heinolassa enää viisi johtajaehdokasta - kastijako syntyi jo valintaprosessissa

Jyrki Moilanen ja Jari Parkkonen kelpasivat Heinolan johtajatenttiin. Kisassa on kuitenkin yhä mukana myös kolme muuta ehdokasta. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan kaupunginjohtajakisassa on mukana enää viisi kelpoisuusehdot täyttävää, virkaa hakenutta tai siihen suostumuksensa antanutta ehdokasta. Valintaprosessi on jakanut ehdokkaat kolmeen kastiin.

Kärkiehdokkaiksi on nostettu virkaan suostumuksensa antaneet Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen ja Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen, jotka esittäytyivät kaupunkilaisille maanantain johtajatentissä. Moilanen on jo käynyt henkilöarvioinnissa, Parkkosella se on edessä tänään.

Henkilöstöjohtaja Pirjo Mannisen mukaan kaupunginhallitus käy henkilöarviot läpi sisäisessä infotilaisuudessaan ensi maanantaina.

Ehdokkaiden kakkoskastiin kuuluvat virkaa hakenut Heinolan elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä ja siihen suostumuksensa antanut hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja, jotka on haastateltu, muttei testattu. Ehdokastentissä he jäivät yleisön joukkoon.

Kolmoskastia edustaa Eteva-kuntayhtymän hallintopäällikkö Kalle Eklund Vantaalta. Virkaa hakenut Eklund täyttää kelpoisuusehdot, mutta häntä ei ole haastateltu eikä testattu. Valtuutetut voivat kuitenkin äänestää häntä kaupunginjohtajaksi.

Muut tähän mennessä esillä olleet ehdokkaat ovat joko luopuneet tai heidät on karsittu kisasta kelpoisuusperusteella.

Mustilla hevosilla on vielä vajaat kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua mukaan. Heinolan valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 5. helmikuuta.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat