Uutiset

Järvi-Hämeen Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut - voi lyhentää konttorien aukioloaikoja

Osuuspankin pääkonttori toimii Vääksyssä. Kotipaikka on Hartola. Kuva: Pirjo Kamppila

Järvi-Hämeen Osuuspankki suunnittelee konttoreidensa palveluaikojen supistamista, minkä vuoksi pankki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.

Maaliskuulle asti jatkuvat neuvottelut voivat johtaa enintään 10 henkilön osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvottelujen aikana.

- Finanssitoimialan ansaintalogiikka on muuttumassa yhä nopeampaa vauhtia, asiakaskäyttäytyminen muuttuu ja digitalisaatio on vähentämässä pankissa tehtävää työtä, toteaa toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa Järvi-Hämeen Osuuspankista.

Lue myös: Järvi-Hämeen Op ei lupaa Teslaa eikä terveyttä
 

Uudet, esimerkiksi kokonaan ilman konttoriverkostoa toimivat kilpailijat ovat asettaneet perinteisten pankkien kilpailukyvyn koetukselle. Uudet toimijat myös jouduttavat asiakaskäyttäytymisen muuttumista. Kassapalvelujen tarve on vähentynyt selvästi.

Järvi-Hämeen Osuuspankilla on konttori Asikkalan Vääksyssä, Hartolassa, Kuhmoisissa, Padasjoella ja Sysmässä.

- Yhtään konttoria ei olla sulkemassa, Sarhemaa korostaa.

Sen sijaan aukioloajat joissakin konttoreissa voivat lyhentyä nykytilanteesta, jossa konttorit ovat avoinna kymmenestä puoli viiteen ja kassapalveluita on tarjolla kello 10–13.

Ajanvarauksella ja sähköisistä kanavista palvelua voi saada myös konttorien aukioloaikojen ulkopuolella.

Pankin tavoite on parantaa asiakasliiketoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä sekä pitkällä aikavälillä saavuttaa kustannussäästöjä tehostamalla toimintaa.

Uudelleenjärjestelysuunnitelma pitää sisällään suunnitelmia tehtävien ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyistä ja olennaisista muutoksista, suunnitelmia toimintojen tehostamisesta ja uusien toimenkuvien luomisesta. Osa työtehtävistä voidaan lakkauttaa. Järjestely kohdistuisi toteutuessaan koko pankin henkilöstöön lukuunottamatta esimiehiä ja kohdennettuja asiantuntijatoimia.

Pankilla on 34 työntekijää. Neuvottelut eivät koske tytäryhtiön Järvi-Hämeen OP-Kiinteistökeskuksen työsuhteita.

Järvi-Hämeen Osuuspankilla on 25 000 asiakasta ja runsaat 12 000 jäsentä. Pankki kuuluu maan nuorimpiin. Se syntyi, kun Etelä-Päijänteen, Hartolan ja Sysmän Osuuspankit yhdistyivät syyskuun 2015 alussa. Elokuussa 2017 mukaan liittyi Kuhmoisten Osuuspankki.

Juttua on korjattu kello 16.08. Pankki ei suunnittele palveluaikojen vaan konttorien aukioloaikojen supistamista.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme