Uutiset

Elokuvateatteri Elo saa kesällä uuden laserprojektorin ja isomman valkokankaan

Alun perin Elon katsomossa oli yli 380 todella pientä penkkiä, nykyisin 180 tilavampaa istuinta, joukossa muutama löhötuoli ja divaanikin.. Valkokangas vaihtuu suurempaan ensi kesänä, kun myös projektori uusitaan, kertoo yrittäjä Toni Bondén. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan elokuvateatteri Elo saa kesällä uuden projektorin, joka tuplaa sekä kuvatarkkuuden että kuvanopeuden. Myös vanha valkokangas vaihtuu uuteen ja suurempaan.

- Katsojalle varmasti helpoimmin huomattava muutos on se, että uusi valkokangas on vähän vanhaa suurempi, ja kun se on suora, se tulee myös vähän lähemmäs katsojaa, kertoo Elon yrittäjä Toni Bondén.

Jos esitettävä elokuva on kuvattu uudella HFR- eli high frame rate -tekniikalla, vaihtuu huipputerävä kuva kankaalla nykyisen 24:n tai 30:n sijasta 50 tai 60 kertaa sekunnissa.

Elon kesätauko alkaa näillä näkymin 15. kesäkuuta. Parissa viikossa pitäisi projektorin palvelimineen olla vaihdettu ja valkokankaan seinineen pystytetty.

Ellei ensi-iltakalenteri muutu, nähdään uudella kankaalla ensimmäisenä suositun rikoselokuvasarjan uusin osa Ocean´s 8, jonka ensi-ilta on perjantaina 29. kesäkuuta.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat