Uutiset

Duunitreffit kokosivat työnhakijat ja työnantajat yhteen

Aleksi Nurminen, 15, tutustui työnantajiin duunitreffeillä Heinolassa. Kuva: Sami Lettojärvi

Kesätöiden etsintä ja vapaiden paikkojen täyttäminen ovat nyt kiivaimmillaan. Rekrytoinnissa avun tarjoaa duunitreffit, jossa työnantajat ja työntekijät kohtaavat kasvokkain. Samalla työnhakijat voivat jättää hakemuksensa ja ansioluettelonsa kiinnostaviin työpaikkoihin.

Heinolassa duunitreffit järjestettiin tiistaina. Valtaosa siellä poikenneista työnhakijoista oli alaikäisiä. Heistä yksi oli Aleksi Nurminen, 15. Ysiluokalla opiskeleva Nurminen jätti yhteystietonsa Cafe Tornin yrittäjälle Marko Latvaselle. Nurmisen toiveena on työ joko kahvilassa tai jäätelönmyyjänä.

Cafe Torni ja jäätelökioski olivatkin ainoita työpaikkoja, joita Nurminen tällä kertaa tavoitteli. Syynä oli se, että moni duunitreffeille saapuneista yrityksistä pystyi tarjoamaan työtä ainoastaan täysi-ikäisille. Esimerkiksi teollisuudessa lähes kaikki avoimet paikat ovat mahdollisia vain 18 vuotta täyttäneille hakijoille.

Alaikäisille työmahdollisuudet ovat rajalliset, ja Nurmisen mielestä tärkeintä onkin ylipäänsä löytää. Viime kesänä hän työskenteli konepajalla Myllyojalla.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme