Uutiset

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio Heinolassa: Suomen pärjättävä kriisissä omalla ruoalla

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Mikkelin piispa Seppo Häkkinen näyttävät keräyslipasta, johon käy myös pankkikortti. Kuva: Markku Brummer

Heinolassa pohdittiin sunnuntaina nälkää niin paikallisesti, kansallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Yhteisvastuutilaisuudessa todettiin, että nälkäongelma on mahdollista ratkaista. Ruokaa riittäisi nytkin kaikille, mutta se jakaantuu epätasaisesti.

- Peruskysymys on se, miten saamme rauhan maailmaan. Ilman sitä nälkäkysymys ei ratkea. Toki monta muutakin ongelmaa on mukana, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio sanoi.

Husu-Kallio pitää maamme suurimpana uhkana nälän kannalta sitä, että Suomesta puuttuisi oman maataloustuotanto. Silloin kauppa olisi riippuvainen tuontitavarasta.

- Kriiseissä nälkä korostuu. Kun on kriisi päällä, on tultava toimeen omillaan. EU:lla ei ole huoltovarmuusjärjestelmää, hän sanoi Heinolan seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa.

Keskustelutilaisuudessa olivat mukana myös Yhteisvastuun tämän vuoden esimies, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen, Heinolan seurakunnan luottamushenkilö Jaana Niemi sekä Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat