Uutiset

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio Heinolassa: Suomen pärjättävä kriisissä omalla ruoalla

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja Mikkelin piispa Seppo Häkkinen näyttävät keräyslipasta, johon käy myös pankkikortti. Kuva: Markku Brummer

Heinolassa pohdittiin sunnuntaina nälkää niin paikallisesti, kansallisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Yhteisvastuutilaisuudessa todettiin, että nälkäongelma on mahdollista ratkaista. Ruokaa riittäisi nytkin kaikille, mutta se jakaantuu epätasaisesti.

- Peruskysymys on se, miten saamme rauhan maailmaan. Ilman sitä nälkäkysymys ei ratkea. Toki monta muutakin ongelmaa on mukana, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio sanoi.

Husu-Kallio pitää maamme suurimpana uhkana nälän kannalta sitä, että Suomesta puuttuisi oman maataloustuotanto. Silloin kauppa olisi riippuvainen tuontitavarasta.

- Kriiseissä nälkä korostuu. Kun on kriisi päällä, on tultava toimeen omillaan. EU:lla ei ole huoltovarmuusjärjestelmää, hän sanoi Heinolan seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa.

Keskustelutilaisuudessa olivat mukana myös Yhteisvastuun tämän vuoden esimies, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen, Heinolan seurakunnan luottamushenkilö Jaana Niemi sekä Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa IH Verkko Plus 8 viikkoa
vain 2 € / viikko!

(norm. 12,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat