Uutiset

Jääsukeltaja teki Heinolan Sonnasesta maailmankuulun

Vapaasukeltaja Johanna Nordblad ja valokuvaaja Elina Manninen avasivat torstaina näyttelynsä Heinolan kulttuuritoimistossa. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan Sonnanen on Suomen toiseksi kirkkain järvi, muttei kiinnostanut juuri ketään ennen kuin jääsukelluksen ME-nainen Johanna Nordblad löysi sen. Nordblad esiintyi viime vuonna ensi-iltansa saaneessa Neljä elementtiä - maa, vesi, tuli, ilma -dokumenttifilmissä, josta osa kuvattiin Sonnasella.

- Oli talviaika, tehtiin avanto, ja minä hyppäsin veteen. Siellä oli ihan oma tunnelma, uskomaton turkoosi, kirkas vesi, joka taittoi valoa uskomattoman hienosti. Olin heti ihan myyty, että tämä järvi on nyt minun, kertoo Nordblad.

Sonnasella kuvattiin myös Ian Derryn lyhytfilmi Johanna Under the Ice, jonka on nähnyt verkossa yli 30 miljoonaa ihmistä.

Nordblad ja hänen siskonsa ja työtoverinsa, valokuvaaja Elina Manninen, pitävät koko tämän talven tukikohtaansa Sonnasella, jonka on nyt löytänyt myös kansainvälinen media. Siellä ovat vierailleet esimerkiksi Ranskan televisio ja miljoonalevikkinen Saksan Geo-lehti.

Heinolan kulttuuritoimistossa avautui torstaina Mannisen Nordbladista ottamien vedenalaisten kuvien näyttely.

Lue lisää lauantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat