Uutiset

Räjähderikos Lahdessa: junasta poistetun hallussa metreittäin tulilankaa

Kuva: Lehtikuva

Hämeen poliisin lauantai-sunnuntaivuorokauden tehtäviin lukeutui räjähderikos. Päihtyneiden säilöön rautatieasemalta tuodun miehen hallusta löytyi säilöönpanotarkastuksessa muutama metri räjähtävää tulilankaa.

Mies oli poistettu Helsingistä tulevasta ic-junasta häiriköinnin takia Lahden asemalla. Poliisi sai hälytyksen tehtävästä lauantai-iltana kello 21.50.

Itäsuomalainen mies on noin kolmekymppinen. Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että hän ei tehnyt vastarintaa poliisiasemalla tai juna-asemalla. Mies oli päihtynyt.

Asiaa tutkitaan räjähderikoksena, varomattomana käsittelynä ja toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapidosta. Kuulustelussa pyritään selvittämään muun muassa se, mihin tarkoitukseen miehellä oli tulilanka matkassaan.

Räjähteen tunnisti työvuorossa ollut tepo- eli terroripommi-ryhmään kuuluva poliisi. Tulilanka havaittiin miehen hallusta putkaan laittamisen yhteydessä.

Tulilankaa käytetään sodankäynnin lisäksi muun muassa louhinnassa ja muilla räjäyttämistä vaativilla työmailla.

Poliisin tilannekeskuksesta luonnehditaan, että armeijassa tulilangalla on katkaistu nilkanpaksuinen puu kiertämällä lankaa ensin varren ympäri muutama kierros.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 18.2.2018 kello 12.11 saaduilla lisätiedoilla.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa IH Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 12,50 €) ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat