Uutiset

Sysmä toivoo uusista rivitaloista korvaajia kunnan vanhoille vuokrakerrostaloille

Sysmän Leppäkorventieltä on viime vuosina purettu jo kaksi vanhaa vuokrakerrostaloa. Kuva: Sami Lettojärvi

Sysmässä on edelleen liian paljon vuokra-asuntoja suhteessa kysyntään. Kunta pyrkii nostamaan omien vuokra-asuntojensa käyttöasteen nykyisestä noin 85:stä yli 90 prosenttiin osin purkamalla, osin korjaamalla vanhoja vuokrataloja.

Kunnanhallitus hyväksyi viime maanantaina yksimielisesti kuusivuotisen vuokra-asumisen kehittämissuunnitelman, joka tähtää yhden vanhan kerrostalon purkamiseen jo tänä vuonna.

Sysmän kunta on noin kolmen vuoden sisällä purkanut jo kaksi vuokrakerrostaloaan. Jos Sysmään nousee tulevaisuudessa tarpeeksi uusia, vanhenevalle väestölle sopivia rivitaloasuntoja, on kunta valmis purkamaan loputkin vanhat, hissittömät kerrostalonsa.

- Kunnan rivitalot ovat aina täynnä, osa kerrostaloasunnoista tyhjillään. Elinvoimatyössä on pohdittu, että kun rivitaloasuminen on maaseutukunnassa huomattavasti kiinnostavampi asumismuoto kuin kerrostaloasuminen, niin innostuisiko joku rakentamaan tänne uusia ja korkeatasoisia rivitaloasuntoja, kertoo kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki.

Kitkiöjoen mukaan ainakin kaksi rakennusfirmaa omistaa tyhjän rivitalotontin aivan keskustan tuntumassa. Kunta voisi tukea uudishankkeita esimerkiksi ostamalla osan talojen osakkeista henkilökuntansa tai tavallisten vuokralaisten asunnoiksi.

Mitään päätöksiä rakentamisen edistämisestä ei ole tehty, mutta asuntokannan ajanmukaistaminen voisi osaltaan tehdä Sysmän houkuttelevammaksi asuinpaikkana.

Lue lisää lauantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat