Uutiset

Mobiililipun hinta alenee jopa euron maaliskuun lopussa Lahden seudulla - ollut tähän mennessä kallein maksutapa

Mobiililippuihin on tähän asti lisätty maksutapalisä lasten lippua lukuun ottamatta. Kuva: Anssi Hietamaa

Lahden seudun liikenteen mobiililippujen hinnat alenevat maaliskuun 30. päivästä lähtien. Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti tiistain kokouksessaan alentaa mobiilisovelluksesta ostettavien bussilippujen hintaa.

Mobiililippuihin on tähän asti lisätty maksutapalisä lasten lippua lukuun ottamatta. Lisän suuruus on ollut maksutavasta riippuen 0,20–1,00 euroa lippua kohden. Mobiililipun lopullinen hinta on ollut kuluttajalle näin ollen kalliimpi kuin käteisellä ostettavan lipun.

Mobiililipun uusi hinta sijoittuu käteisellä ostettavan kertalipun ja matkakortilla maksettavan arvolipun väliin. Esimerkiksi Lahden keskustan sisäinen kahden vyöhykkeen matka maksaa aikuiselta jatkossa kertalipulla 3,40 euroa, mobiililipulla 2,85 euroa ja arvolipulla 2,50 euroa.

Muutos perustuu osittain siihen, ettei uuden maksupalveludirektiivin ja maksupalvelulain muutoksien myötä lisämaksua saa enää periä, kun kuluttaja käyttää maksamiseen tavallisimpia pankki- ja luottokortteja.

Pankkikorteilla ei voi maksaa busseissa

Hinnoittelua alentamalla mobiililipusta saadaan käteistä houkuttelevampi tapa maksaa bussimatka. Matkustajien on ollut myös haastavaa maksaa matka sopivalla summalla, sillä pankkikortit eivät käy Lahden seudun busseissa maksuvälineenä.

Mobiilisovellus löytyy älypuhelinten sovelluskaupoista nimellä Lahden seudun liikenne. Jos sovellusta käytetään kirjautumatta, veloitetaan ostokset puhelinlaskussa. Rekisteröinyt käyttäjä voi maksaa matkansa myös muilla maksutavoilla, kuten pankkikortilla tai Svea-laskulla. Mobiilisovelluksessa on myytävänä lasten ja aikuisten kertalippuja sekä vuorokausilippuja.

Mobiililippu sisältää QR-koodin, joka näytetään kuljettajalle linja-autoon noustessa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme