Uutiset

Maalari maksoi veroja suurella siveltimellä – yli vuosi ehdollista

Kuva: Anssi Hietamaa

Toiminimellä maalausurakointia harjoittanut heinolalainen mies jätti usean vuoden aikana yhteensä 104 000 euron verot maksamatta. Hän oli ilmoittanut verottajalle toiminimen bruttomyyntitulot ja kirjannut liikevaihdon todellista pienempinä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Ismo Arvo Juhani Tasasen törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta 1 vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tasanen on Heinolan kaupunginvaltuuston perussuomalainen varavaltuutettu ja hän oli Heinolan Perussuomalaisten hallituksen jäsen vuoden 2017 loppuun.

Rikosten tekoaika alkaa alkuvuodesta 2012. Veropetoksen tekoaika ulottuu viime vuoden marraskuuhun, kirjanpitorikoksen toissa vuoden loppuun.

Vastaaja oli menettelyllään välttänyt arvonlisäveroa vajaat 35 000 euroa ja tuloveroa 69 000 euroa.

Esimerkiksi vuoden 2014 liikevaihto oli ollut kirjanpidon mukaan vajaat 21 000, kun verotarkastaja oli päätynyt lähes kolme kertaa suurempaan liikevaihtoon. Tuloveroa oli siten jäänyt maksamatta lähes 19 000 euroa. Vastaaja myönsi syytteet.

Oikeus velvoitti vastaajan korvaamaan verottajalle maksamattomat verot.

Vastaajan oikeudenkäyntikulut, 4 500 euroa, maksaa valtio. Vastaajan puolustajana toimi kohujuristiksin tituleerattu asianajaja Heikki Lampela, jonka Asianajajaliiton valvontalautakunta erotti liiton jäsenyydestä tammikuussa. Päätös ei ole lainvoimainen, sillä Lampela on valittanut hovioikeuteen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat