Uutiset

IS: Keski-Lahdessa tehty 58 asuntomurtoa viime vuosina - Hartolassa eniten murtovarkauksia suhteessa asukaslukuun

Kun viime vuosien asuntomurtomäärät summataan, on Helsinki listan kärjessä. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa on alueittain katsottuna murtauduttu asuntoihin 113 kertaa vuosien 2013-2017 aikana. Tilasto löytyy Ilta-Sanomien 23.3. julkaisemasta jutusta, jossa on uutisoitu asuttuihin asuntoihin tehtyjen murtojen määrät vuosina 2013-2017. Tilastot on saatu poliisilta, eivätkä mökkimurrot sisälly niihin.

Helsingin eri alueet pitävät Eniten murtoja -listan kuutta kärkisijaa. Lahti löytyy listan sijalta 13. Keski-Lahdessa on tehty 58 asuntomurtoa viime vuosien aikana. Saman tilastolukeman jakavat myös Espoon Leppävaara, Helsingin Etelä-Haaga ja Helsingin Keski-Vuosaari.

Kun murtojen määrät suhteutetaan kunnan asukaslukuun, on Hartola listan kärjessä. Hartolassa tehdään 13 murtoa 10 000 asukasta kohden vuodessa. Tältä listalta Helsinki löytyy sijalta 16 ja Hollola sijalta 25.

Poliisista kerrotaan, että tyypillinen asuntomurtautuja yrittää ulkonäöllisesti sulautua ympäristöön ja iskee pikemminkin päivällä kuin yöllä.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat