Uutiset

HTK:n asiakkaat eivät jää heitteille - yhtiö muutenkin katkolla sote-uudistuksessa

Heinolan Työvalmennuskeskus sijaitsee Kiipijäntiellä. Kuva: Kati Kontula

Heinolan kaupunginhallituksen päätös Heinolan Työvalmennuskeskus (HTK) oy:n hallitusta alasajosta vaikuttaa yhtiön toimintaan vain hitaasti. Kuntouttavan toiminnan asiakkaat eivät jää heitteille, vaikka palvelujen tuottaja jossain vaiheessa vaihtuukin.

- Meidän kuntoutuspalvelumme ovat lakisääteistä toimintaa, joka jatkuu joka tapauksessa tavalla tai toisella, sanoo HTK:n toimitusjohtaja Olli Ylönen.

HTK järjestää kaupungin sosiaali- ja terveystoimelle vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien työ- ja päivätoimintaa sekä erityislasten iltapäivätoimintaa, pyörittää pesulaa ja valmistaa ikkunoita. Sillä on yhteensä 22 työntekijää.

Kun kannattamaton ikkunatuotanto päättyy kesäkuussa, vähenee työntekijöiden määrä 16:een. Kaupungille myytävistä toimintapalveluista HTK:lla on sopimus kuluvan vuoden loppuun.

Kaupungin omistaman HTK:n hallituksen puheenjohtajana toimivan Heimo Riutan (sd.) mukaan aika on ajanut yrityksen ohi, eikä tappiollisen toiminnan jatkamiseksi ole enää mitään tehtävissä. Viimeisen elintilan vie lähestyvä sote-uudistus, jonka puitteisiin HTK:n kaltainen palvelujen tuottamistapa ei enää mahdu.

Muutoksen kiirehtimisessä Riutta näe mieltä. Kaupunki ei säästä mitään, jos se ottaa lakisääteiset palvelut vuodeksi yhtiöltä itselleen ennen kuin ne mahdollisesti siirtyvät maakunnan hoitoon vuonna 2020.

- Minä toivon, että kaupunki käyttäisi option palvelujen ostosta vuodelle 2019. Silloin meillä olisi tämä ja ensi vuosi aikaa järjestellä asioita, sanoo Riutta.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat