Uutiset

Jääsjärven vesi on tavallista korkeammalla

Hartolan Jääsjärven vedenkorkeus on 25 korkeammalla kuin keskimäärin huhtikuussa. Ely-keskuksen mukaan Jääsjärvestä virtaa nyt vettä Tainionvirtaan puolet enemmän kuin normaalisti tähän aikaan. Heinolan Ruotsalaisessa vesi on säännöstelyn vuoksi 40 senttiä tavanomaisia arvoja korkeammalla, Ala-Rievelin vedenkorkeus sen sijaan on normaali. Päijänteellä vesi on 20 senttiä normaalia korkeammalla.

Ely-keskus varoittaakin paikallista tulvista. Tulvat ovat mahdollisia, koska lunta on maastossa paikoitellen paljon ja maaperä on kosteaa. Lisäksi jääpeite joissa ja ojissa voi hidastaa vesien virtaamista rumpuihin ja silta-aukkoihin.

Pohjaveden määrä on palautunut hyvälle tasolle. Viime vuonna pohjavedet pääsivät painumaan harvinaisen alas. Paikoin ne laskivat Hämeessä alemmas kuin 40 vuoteen. Loppuvuonna tilanne korjaantui runsaiden sateiden ja myöhäisen roudan tulon ansiosta. Nyt pohjavedet ovat esimerkiksi Lammin Tullinkankaan seuranta-asemalla nousseet syys- ja tammikuun välisenä aikana yli metrin.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat