Uutiset

Poikkeuksellisen hankala kelirikko piinaa Päijät-Hämettä, ensimmäiset painorajoitukset teille asetettu

Yleisin painorajoitus on 12 000 kiloa. Kuva: Katja Luoma

Tämän kevään kelirikosta on tulossa tavanomaista hankalampi Päijät-Hämeessä. Samoin hankaluuksia on Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä. Kaikilta tienkäyttäjiltä toivotaan nyt malttia ja varovaisuutta.

Ely-keskus on asettanut myös ensimmäiset painorajat 18:lle tieosuudelle. Yleisin painorajoitus on 12 000 kiloa.

Päijät-Hämeessä rajoitettuja tieosuuksia ovat Koukunmaa Kärkölässä, tie Kalliola-Urajärvi Asikkalan ja Hollolan alueella, Rihu Heinolassa, Rutalahti Asikkalassa ja Kirveskosken tieosuus Sysmän ja Hartolan alueella. Kaikilla painorajoitetulla tieosuuksilla painoraja on 12 000 kiloa.

Painorajoitus ei koske hälytys- ja tienpitoajoneuvoja, linja-autojen reittiliikennettä, eikä esimerkiksi maidon, teuraseläinten, eläinrehun, polttoaineiden tai talousjätteiden kuljetuksia. Myös kylvötöihin liittyviä raskaita maatalouskoneita saaa siirtää ja kauppojen päivittäistavarakuljetuksia voi tehdä.

Muussa tapauksessa erikoislupaa pitää hakea ely-keskuksesta.

Parhaiten kelirikosta kärsivillä teillä pääsee kulkemaan varhain aamulla kun vuorokauden lämpötila on alimmillaan. Liikenneviraston sivuilta löytyy kattavaa ja reaaliaikaista tietoa kunkin tien tilanteesta. Liikennettä vaarantavista vaurioista voin ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle numeroon 02002100.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat