Uutiset

Tainionvirran koulun tontille jopa nelikerroksisia kerrostaloja

Tainionvirran koulu saa viereensä uusia rakennuksia. Kuva: Sami Lettojärvi

Hartolan Tainionvirran koulun ostanut Mesku oy suunnittelee entiselle koulutontille tontille suurimittaista majoitustoimintaa ja asumista, jopa nelikerroksisia asuintaloja.

Hartolan tekninen lautakunta saa ensi keskiviikkona käsiteltäväkseen asemakaavaluonnoksen, joka nostaisi reilun kahden hehtaarin tontin rakentamisen tehokkuusluvun 0,2:sta 0,4:ään. Suurin sallittu kerrosluku olisi neljä.

Tontille voisi siis rakentaa yhteensä runsaat 8 000 kerrosneliömetriä enintään nelikerroksisia majoitus- ja asuinrakennuksia.

Nykyisessä asemakaavassa koulutontti on yleisten rakennusten korttelialuetta, jonka rakennusoikeus on noin 4 000 neliötä. Vanhan koulurakennuksen pinta-ala on runsaat 3 300 neliötä.

Kaavakartassa nykyiselle tyhjälle kentälle Keskustien ja koulun väliin on hahmoteltu ohjeellisesti neljä isoa ja seitsemän pientä rakennusta. Kaavaselostuksen mukaan majoitustoiminnan on ajateltu sijoittuvan vanhaan koulurakennukseen ja kaavakartassa sen viereen hahmoteltuun nelikerroksiseen rakennukseen.

Koulun kentälle rakennettavat asuintalot olisivat enintään nelikerroksisia, mahdolliset piharakennukset ja autokatokset yksikerroksisia.

Rakennushankkeelle kaavailtu aikataulu on kaavaselostuksen mukaan erittäin ripeä: "Asemakaavan hyväksymisen ja maanmittaustoimituksen jälkeen hanke pyritään aloittamaan välittömästi."

Lue lisää lauantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa IH Verkko Plus 8 viikkoa
vain 2 € / viikko!

(norm. 12,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat