Uutiset

Mies uhkaili ensihoitajia ja poliiseja myrkkykäärmeellä Heinolassa

Kuva: Mirja Hussain

Myrkkykäärmeet aiheuttivat ensihoidolle ja poliisille uhkaavan tilanteen sunnuntaina Heinolassa.

Ensihoitoyksikkö sai sunnuntaina hieman ennen puolta yötä tehtävän heinolalaiseen kerrostaloasuntoon. Asunnossa oli mies, jolla oli lemmikkinään useita myrkkykäärmeitä. Hän piteli käsissään erittäin myrkyllistä käärmettä ja uhkasi heittää sen ensihoitajien päälle.

Paikalle hälytetyt poliisipartiot eivät saaneet miestä rauhoittumaan, vaan hän linnoittautui asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja, jotka keskustelivat miehen kanssa puhelimen välityksellä. Tilanne kesti useita tunteja, mutta lopulta mies saatiin asunnosta ulos neuvottelemalla.

Asunnossa oli useita myrkyllisiä käärmeitä, eikä tiedetty, olivatko ne omissa terraarioissaan vai vapaina asunnossa. Turvallisuussyistä poliisi eristi asunnon loppuyöksi.

Maanantaina aamupäivällä käärmeasiantuntijat menivät asuntoon, josta löytyi viisi terraarioissa ollutta käärmettä, alustavien tietojen mukaan kalkkarokäärme, kobra, puukyy sekä kaksi muuta kyykäärmettä.

Asunnon haltija on otettu kiinni ja käärmeet toistaiseksi talteen. Hämeen poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat