Uutiset

Tekonurmelle ei ole asiaa lapiohommiin

Viikonlopun lämpimät säät ja vesisade ovat antaneet lumelle kyytiä. Tekonurmikentästä jo puolet on paljastunut lumen alta. Kuva: Kati Kontula

Lumen alta vauhdilla paljastuva Heinolan tekonurmi houkuttaa jo pelaajia. Viimeisiä lumenrippeitä ei kuitenkaan saa mennä ottamaan kolalla tai lapiolla pois kentältä.

Vs. liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen kertoo, että tekonurmen takuuehtojen mukaan kentältä ei saa poistaa lunta mekaanisesti vielä ensi talvenakaan.

Heinolan kaupungin liikuntapaikkamestari Jorma Hakulinen vahvistaa, että valmistajan takuuehtojen mukaan kentälle ei saa talviaikana tehdä käytännössä mitään. Hakulinen uskoo, että jo viikon sisään tekonurmikenttä alkaa olla lumeton. Ennen varsinaisten huoltotöiden aloittamista kentän valmistaja tulee käymään ja antaa huoltotöiden aloittamiselle luvan. Valmistaja muun muassa tarkastaa, että kentän pinta kestää huollot painavammallakin koneella. Pelaamisen pinta kuitenkin jo kestää.

Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin piirijohtaja Veijo Vainikka muistuttaa, että tekonurmien käyttöajat riippuvat pitkälti niiden huollosta.

Aiheesta lisää tiistain Itä-Hämeessä.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat