Uutiset

Tekniset Pekkala Euronics-ketjuun

Markus Nurminen, Kalle Warto ja Jukka Pekkala(oik.) laittoivat uuden ketjun kylttejä paikoilleen tiistaina. Kuva: Kati Kontula

Tekniset Pekkala siirtyy osaksi Euronics-ketjua. Muutos tapahtuu kauppias Jukka Pekkalan mukaan sujuvasti huhtikuun aikana. Avajaiset Euronics Heinola pitää ensi perjantaina.

Siirtyminen osaksi Euronics-ketjua tuo Jukka Pekkalan mukaan jykevämmät hartiat tuoteostoihin, sillä Euronics on nimensä mukaisesti laajalle Euroopassa levinnyt kodinkonealan ketju.

- Yhdistämme näin eurooppalaisen ostovoiman ja paikallisen palvelun, tiivistää Pekkala.

Ostovoima korostuu siten, että Euronics Heinola pysyy jatkossa alan kilpailussa mukana ja kaikki suosituimmat ja suurimmat tuotemerkit pysyvät valikoimassa mukana.

- Suuruutta todentaa se, että Euronics-ketjuun kuuluu yli 8 000 myymälää 35 maassa Euroopassa. Valikoima uudistuu, mutta pysymme kodin tekniikassa, Pekkala selvittää.

Muutoksia tulee myös markkinoinnin ulkoasuun. Toistaiseksi markkinointistrategia pysyy kuitenkin samanlaisena kuin Tekniset-ketjussa.

Kuluttajille muutos merkitsee Jukka Pekkalan mukaan sitä, että he saavat tasokkaita kodinkoneita entistä kilpailukykyisimmillä hinnoilla.

- Tämän suuntaiseen yhteistoimintaan on syytä mennä, jos halutaan pitää paikallisuuden turvaava kauppiasvetoinen malli ja sen mukanaan tuomat edut. Me maksamme verot Suomeen, vaikka toiminta kansainvälistyy.

Suomessa on tällä hetkellä kaikkiaan noin 50 Euronics -liikettä. Euronics Heinola on ainoa ketjun liike Itä-Hämeessä. Koko Päijät-Hämeessä ketjuun kuuluu lisäksi Vääksyn liike.

Euronics Heinolan omistuspohja pysyy ennallaan. Liiketoiminta on edelleen Koneliike M. Pekkala oy:n hallussa ja yritys työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi kolme henkilöä.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat