Uutiset

Asumispalvelujen palvelusetelit loppuivat Heinolassa - uusien asiakkaiden pitää odottaa vanhojen väistymistä

Hoivapaikkojen kysyntä kasvaa Heinolassa ja koko Suomessa. Kuva: Mirja Hussain

Heinolan kaupungin kotihoidon ja asumispalvelujen palvelusetelit ovat lopussa.

- Kaikki asumispalveluiden ja kotihoidon palvelusetelien määrärahat ovat nyt (16.4.) varattuina nykyisten palveluseteliasiakkaiden palvelujen järjestämiseen. Palvelusetelien myöntäminen uusille asiakkaille on mahdollista vasta sitten, kun määrärahoja vapautuu nykyisiltä asiakkailta, kertoo sosiaali- ja terveysjohtajan sijaisena toimiva johtava ylilääkäri Kirsi Timonen.

Kaupunki on budjetoinut tälle vuodelle 1 500 000 euroa asumispalveluiden palveluseteleihin, 145 000 euroa kotihoidon seteleihin ja 80 000 euroa omaishoidon vapaan aikaisen hoidon palveluseteleihin.

Kun asiakkaalle on myönnettu seteli, se säilyy hänellä niin kauan kuin hän on palveluun oikeutettu ja haluaa sitä käyttää. Setelillä hän voi itse valita palvelujensa tuottajan. Yksityisiin asumispalveluyksiköihin on Heinolassa palveluseteleillä sijoitettuina yhteensä 83 asiakasta.

Palvelusetelin lisäksi ikäihmisillä on tarjolla kaupungin itse tuottamia ja ostopalveluja. Heinolan kaupungin omia palveluasumispaikkoja jonotti maaliskuun lopussa vain neljä henkilöä, ja keskimääräinen odotusaika oli 0,41 kuukautta eli noin 12 päivää.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat