Uutiset

Nyt vaaditaan kansanäänestystä, jos Nuoramoisten koulu päätetään lakkauttaa

Nuoramoisten koulu on Sysmän viimeinen kyläkoulu. Kuva: Esa Arvekari

Nuoramoisten kyläkoulun puolesta on tehty kuntalaisaloite. Aloitteessa vaaditaan kansanäänestyksen järjestämistä, jos Sysmän valtuusto päättää lakkauttaa kyläkoulun osittain tai kokonaan.

Aloitteen takana ovat Jyri-Pekka Schildt, Saija Miettinen, Piia Virtanen, Satu Uotila, Eeva Punakallio-Ranta ja Aija Karhunen.

Sääntöjen mukaan kuntalaisaloite on otettava huomioon päätöksenteossa, jos sen on allekirjoittanut kaksi prosenttia kunnan asukkaista. Adressin Nuoramoisten koulun puolesta oli perjantaiaamupäivään mennessä allekirjoittanut 98 henkilöä.

Aloitteen mukaan koulun lakkauttamisesta ilmoitetut säästöt eivät ole todellisia. Koulun todetaan olleen keskeinen osa kyläyhteisöä jo sadan vuoden ajan. Suurena epäkohtana allekirjoittajat pitävät pidentyvää koulumatkaa, joka asettaisi lapset eriarvoiseen asemaan.

Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki toteaa, että aloite ei muuta päätöksenteon aikataulua. Valtuuston kokous järjestetään 21. toukokuuta, kuten on suunniteltu.

Mitä kunnanjohtaja ajattelee kansanäänestyksestä?

- Kansanäänestyksiä käytetään kuntatasolla äärimmäisen harvoin, Kitkiöjoki sanoo.

Aloite on luettavissa netissä osoitteessa kuntalaisaloite.fi. Allekirjoitusoikeus on vain henkilöillä, jotka ovat kirjoilla Sysmässä.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat