Uutiset

Halla haluaa viedä sata suomalaisyritystä Dubaihin

Heinolalainen yrittäjä ja sisustusarkkitehti Susanna Halla ei pelkää ajatella isosti.

Halla aikoo viedä osan omasta bisneksestään Dubaihin Arabiemiraatteihin, ja mukaansa hän haluaa 99 muuta suomalaista yritystä.

Tavoitteena on, että marraskuussa suomalaisyritykset esittäytyvät Dubain Design Weekin kanssa samaan aikaan pidettävässä Finnish Design & Wellness Expo -tapahtumassa.

- Homma lähti liikkeelle siitä, että etsin vaihtoehtoja tehdä töitä talvisin jossakin muualla kuin Suomessa. Monen mutkan kautta päädyin Dubaihin.

Täältä kannattaa lähteä tarjoamaan designia, puutuotteita sekä terveyteen liittyviä palveluita. Yrittäjä Susanna Halla

Dubaissa Halla sai kunnian tavata paikallisen arkkitehtiliiton johtajan, Farida Kamber Al Awadhin, joka ehdotti, että suomalaisia yrityksiä voisi tulla isompikin joukko esittäytymään samalla kertaa.

Tästä ideasta alkoi muodostua Finnish Design & Wellness Expo -tapahtuma, johon Halla yhteistyökumppaneineen nyt hakee osallistujia.

Tavoitteena on suomalaisyritysten esittelyjen lisäksi lisätä kulttuurien välistä ymmärrystä sekä saada aikaan aitoja kohtaamisia. Mukana tapahtumassa on myös nelisenkymmentä paikallista yritystä. Tapahtumaan osallistujat kutsutaan vastavuoroisesti Lahti Design Weekille keväällä 2019.

Dubaissa tapahtuman kohdeyleisöä ovat esimerkiksi uusia edustuksia etsivät agentuurit, hotellierit sekä designerit. Halla huomauttaa, että Dubai tarvitsee uutta bisnestä öljyn tilalle, ja tätä he hakevat muun muassa turismista.

- Hinnalla meidän on turha lähteä kilpailemaan. Sen sijaan täältä kannattaa lähteä tarjoamaan designia, puutuotteita sekä terveyteen liittyviä palveluita.

Dubaista löytyvät kaikki maailman suurimmat hotelliketjut, ja Halla huomauttaakin, että jos siellä pääsee sisään, ovat kaikki ovet auki myös muualle maailmaan.

Rekrytointikiertue käynnistyi Päijät-Hämeestä

Osallistujia tapahtumaan hakeva Road to Dubai -rekrytointikiertue lähti maanantaina liikkeelle Lahdesta, ja keskiviikkona Halla kävi kertomassa Dubain messuista Heinolan Wanhalla Lehtitalolla.

Vaikka Heinolassa osallistujia oli niukalti, ei Halla ole huolestunut.

- Rekrytointikiertue jatkaa seuraavaksi Ouluun, Jyväskylään ja Helsinkiin. Yksin Helsingistä saisi tuon sata kasaan. Halusin kuitenkin lähteä liikkeelle maakunnasta ja tuoda tämän mahdollisuuden tarjolle myös täällä oleville yrityksille.

Hallan mukaan tapahtuma ei kuitenkaan kaadu siihen, jos tasan sataa yritystä ei saada kasaan. Mukaan halutaan kannustaa yrityksiä, joilla ei ehkä yksin olisi resursseja lähteä vientimarkkinoille.

- Matkaan voidaan lähteä vaikka 60 yrityksenkin voimin.

Tapahtumaa ovat tukemassa muun muassa Finnish Business Council, Team Finland, Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien suurlähettiläs Noura Mohammed Abdul Hameed Jumaa ja Suomen suurlähettiläs Riitta Swahn.

Arabiemiraatit

Dubai

Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat seitsemän emiraatin liittovaltio Persianlahden eteläisellä rannalla, Arabian niemimaan koillisosassa.

Pääkaupunki on Abu Dhabi.

Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien emiraateista ja samalla maan suurin kaupunki.

Asukkaita Dubaissa on 3,03 miljoonaa.

Väestöstä 80 prosenttia on siirtotyöläisiä.

Lento Suomesta Dubaihin kestää reilut kuusi tuntia.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat