Uutiset

Lauantaina bongataan ja kuunnellaan lintulajeja aistit valppaina - Päijät-Hämeestä kisassa mukana 10 tornia

Tornien taisto on tornien välinen kilpailu, mutta yleisö on myös tervetullutta vierailemaan kilpailuun osallistuvissa lintutorneissa. Arkistokuva. Kuva: Mirja Hussain

BirdLife Suomen valtakunnallinen Tornien taisto -tapahtuma järjestetään lauantaina 5. toukokuuta. Jokakeväisessä tapahtumassa lintuharrastajat pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista käsin. Tapahtuma alkaa aamulla kello 5 ja päättyy iltapäivällä kello 13.

Tornien taisto järjestetään tänä vuonna 25. kerran. Päijät-Hämeestä tapahtumaan oli keskiviikkona 2. toukokuuta mennessä ilmoittautunut yhteensä 10 lintutornia. Yleisö on tervetullut jokaiseen kilpailuun osallistuvaan lintutorniin. Lintubongauksen lisäksi paikalla opastetaan yleisöä, tehdään lintuharrastusta muuten tutuksi sekä kerätään varoja uhanalaisen heinäkurpan suojeluun.

Alla on lista tapahtumaan Päijät-Hämeessä keskiviikkona 2. toukokuuta mennessä ilmoittautuneista lintutorneista. Vapaana oleviin torneihin voi ilmoittautua mukaan BirdLife Suomen verkkosivuilla.

Hartola: Haran lintutorni

Heinola: Rajavuoren lintutorni

Hollola: Kutajärven ja Lahdenpohjan lintutornit

Lahti: Kilpiäistenpohjan ja Luhdanjoen lintutornit

Orimattila: Säyhteen lintutorni Artjärvellä sekä Lammin ja Mieliäissuon lintutornit

Padasjoki: Nyystölänlahden lintutorni

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat