Uutiset

Kela-takseille heinäkuussa uudet tilausnumerot

Kela-taksikäytäntö muuttuu heinäkuussa. Kuva: Elena Liseytseva

Kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää heinäkuun alusta lähtien tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta. Muulla tavoin tilatusta matkasta ei saa korvausta.

Uudet tilausnumerot ovat maksuttomia. Kun asiakas tilaa taksimatkan oman alueensa tilausnumerosta, hän saa matkakorvauksen heti taksissa ja maksaa matkastaan enintään omavastuun, 25 euroa yhteen suuntaan.

1. heinäkuuta käyttöön tulevat Itä-Hämeen alueen uudet Kela-taksin tilausnumerot ovat 0800 9 4220 (Heinola, Sysmä, Hartola), 0800 30 2259 (Joutsa, Luhanka) ja 0800 30 2245 (Pertunmaa).

Alle 16-vuotiaalla tai vaikeasti sairaalla lapsella on edelleen oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön. Vakiotaksi voidaan myöntää asiakkaalle myös yksilöllisen harkinnan perusteella, jos hänen terveydentilansa ja avuntarpeensa sitä vaatii.

Terveydenhoitohenkilökunnan tarpeelliseksi katsoman saattajan matkasta saa jatkossa korvauksen vain asiakkaan ja saattajan yhteiseltä matkaosuudelta. Saattajan yksin tekemä matka korvataan vain silloin, kun se alkaa asiakkaan kotiosoitteesta tai päättyy sinne esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakas jää hoitoon.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat