Uutiset

Kuortin koulu aiotaan lakkauttaa - "Raha ei ratkaissut"

Kuortin koulu esitetään lakkautettavaksi 1. elokuuta 2018 alkaen. Pertunmaan sivistys- ja hyvinvointilautakunta otti asian käsittelyyn torstain kokouksessaan lisälistalla. Lautakunta perusti päätöksensä kouluverkkoa ja varhaiskasvatusta selvittäneen työryhmän lausuntoon. Työryhmän yksimielinen näkemys on, että Pertunmaan tulee siirtyä yhden koulun malliin.

Lisälistaa käsiteltyään lautakunta päätti jättää pöydälle esityksen, jonka mukaan Kuortin koululle palkattaisiin ensi syksynä määräaikainen luokanopettaja.

Työryhmän puheenjohtajan Jari Liukkosen (kesk.) mukaan tärkein syy opetuksen keskittämiseen on oppilasennuste. Aiempien ennusteiden mukaan oppilaita olisi ollut 155, uuden ennusteen mukaan heitä onkin vain 104.

- Raha ei ratkaissut, vaan se että lapset saavat tasapuolisesti hyvää opetusta. Kahden koulun mallissa molemmat koulut olisivat toimineet vajaasti, Liukkonen perustelee.

Vielä ei ole varmaa, onko koulun lakkauttamisella henkilöstövaikutuksia. Liukkosen mukaan yt-neuvottelut ovat mahdolliset.

Kunnanhallitus käsittelee kouluasiaa maanantaina. Henkilöstön ja kuntalaisten kuulemistilaisuudet järjestetään toukokuun lopussa.

Poistettu 7.5. klo 12.44 väärä tieto toisen opettajan irtisanoutumisesta.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat