Uutiset

Joutsan eläinlääkäri vaihtuu syyskuussa

Joutsan kunnaneläinlääkäri vaihtuu syyskuussa. Suvi Tuomiharju siirtyy silloin Joutsasta Toivakkaan ja Jyväskylään. Hänen tilalleen on nimitetty Nina Vilén. Vilén työskentelee tällä hetkellä Uuraisten seudulla. Uudet toimialueet astuvat voimaan 1. syyskuuta.

Eläinlääkärivaihdoksen taustalla on Joutsan ja Luhangan MTK:n kannanotto, jossa vaadittiin eläinlääkäripalveluiden uudelleen järjestelyä. MTK:n mukaan Tuomiharju kärsii motivaatiopulasta ja osaamattomuudesta. Vuosia jatkuneen tilanteen takia huomattava osa karjatilallisista käyttää naapurikuntien tai yksityisiä eläinlääkäreitä, toteaa MTK.

Joutsan eläinlääkäripalveluista vastaa Jyväskylän ympäristöterveydenhuolto. Yksikön päällikkö Kari Lampivuo kertoo, että tällä tapaa toteutettu eläinlääkäreiden toimialueiden vaihto on hyvin epätavallista. Jyväskylän ympäristöterveydenhuollon palkkalistoilla on kuusi eläinlääkäriä, joista kolme vaihtaa syyskuussa toimialuetta.

Tuomiharjun ja Vilénin lisäksi vaihdos koskee Sanna Hanhilahtea, joka siirtyy Uuraisille.

- Olemme vaihtaneet aiemmin eläinlääkärin toimialuetta, mutta silloin se on tehty hänen omasta pyynnöstään. Tuomiharju ei olisi halunnut vaihtaa aluetta, ja siksi asiasta täytyi tehdä hallinnollinen päätös, kommentoi Kari Lampivuo.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat