Uutiset

Positiivisin heinolalainen kukitettiin kesän avauksessa - Mikko Hallikas kehottaa muitakin lopettamaan turhanpäiväisen narinan

Heinolan Latu palkittiin Yhteistyön kauhalla.

Vuoden positiivisin heinolalainen 2018 on K-Market Heinolantorin ja K-Market Tommolan kauppias Mikko Hallikas.

Hallikas sai Heinolan Nuorkauppakamarin jakaman, yleisöäänestyksellä ratkaistun tittelin lauantaina torilla Heinolan kesän avauksessa.

Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Anu Nurminen kuvaili Hallikasta asenteeltaan positiiviseksi, työstään innostuneeksi ja ystävälliseksi.

– Kehut häkellyttävät, mutta kyllä minä itseni tunnistin, totesi Hallikas.

Se on ihan omasta asenteesta kiinni, miten asennoituu elämään ja arkeen. Kauppias Mikko Hallikas

Asiakkaiden kuuntelemista

Hallikas tunnetaan kauppiaana, joka toteuttaa innolla kaupoissaan uusia ideoita ja järjestää erilaisia tempauksia.

– Sehän on varmaan synnynnäinen vika päässä, mutta ideoita on koko ajan, niitä toteutetaan ja asiakkaita kuunnellaan. Siitä se lähtee, selittää Hallikas.

Mikä sitten on se voimavara, josta kauppiaan positiivisuus kumpuaa?

– Minä luulen, että se on ihan omasta asenteesta kiinni, miten asennoituu elämään ja arkeen. Varmasti olisi paljon syitä olla negatiivisempikin, mutta se on aina omasta asenteesta kiinni, sanoo Hallikas.

Mistä sitten saataisiin koko Heinolaan lisää positiivisuutta?

– Minä luulen, että heinolalaisten pitäisi ehkä lopettaa sellainen turhanpäiväinen narina, joka ei vie asioita minnekään. Puhutaan enemmän niistä positiivisista jutuista, koska meillä on oikeasti hienot puitteet täällä, hieno kaupunki. Meillä on edelleen tosi paljon yrityksiä täällä, eikä meidän tarvitse lähteä ostoksille minnekään muualle, muistuttaa Hallikas.

Ei Heinolaa kauniimpaa

Kauniina kesäpäivänä positiivisuuteen voi riittää jo se, että pitää silmänsä auki. Paluumuuttaja Hallikkaalta se onnistuu keskellä kiireistä työkesääkin.

– Nautitaan tästä meidän upeasta, ihanasta kotikaupungistamme. Tämä on juuri se paras kaupunki, joka maailmassa on. Kauniimpaa paikkaa ei olekaan etenkään kesällä, mutta kyllä tämä on kiva talvellakin, toteaa Hallikas.

Saatu tunnustus lämmittää, mutta antaako se myös voimia olla entistä positiivisempi?

– Kyllä, mutta osittain paineitakin, pitää muistaa siellä arjessa olla aina se positiivinen, naurahtaa Hallikas.

Yhteistyön kauha Heinolan Ladulle

Kesän avauksessa jaettiin myös toinen, aivan uusi tunnustus: Yhteistyön kauhan saa yhdistys, yhteisö tai ryhmä, joka tekee esimerkillistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

Hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja kertoi vanhan kansantarinan kauhakätisistä ihmisistä, jotka pystyivät syömään vain yhteistyöllä, ruokkimalla toinen toisiaan, ja luovutti kauhan Heinolan Ladulle. Kauha kiertää jatkossa järjestöltä toiselle.

– Saajayhteisö antaa sen ensi vuonna itse eteenpäin seuraavalle järjestölle, yhteisölle tai ryhmälle, selitti Hepo-oja.

Yhteistyön ja yhdessä tekemisen henkeä korosti myös tilaisuuden avannut elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä, joka kiitteli kaupunkilaisten yhä laajemmin herännyttä uskoa siihen, että he voivat olla porukalla mukana tekemässä myönteistä muutosta.

Tilaisuudessa muistettiin myös Heinolan tulevaisuutta: Torilla oli jaossa 108 Lyyti-jakkaraa, jotka kaupunki lahjoitti kaikille viime vuonna syntyneille kaupunkilaisille.

Tunnustukset

Positiivisimmat heinolalaiset

Vuoden positiivisin heinolalainen on palkittu vuodesta 2009. Esikuvallisen sisukkaalle, ahkeralle, innostuneelle ja palveluhenkiselle henkilölle tai yhteisölle, joka auttaa myös muita onnistumaan, myönnettävän tittelin ovat saaneet:

2009 Sirkka Santapukki

2010 Satu Nipuli

2011 Vallu Lukka

2012 Päivi Niemiaho

2013 Virtapiiri-kuoro

2014 Vesa Hämäläinen

2015 Seppo Rautiainen

2016 Tapani Warto

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat