Uutiset

Humppapallo juonsi Pertunmaan 4H-yhdistyksen juhlapäivää

Pertunmaan 4H-yhdistys juhli lauantaina 60-vuotista taivaltaan.

Pertunmaan 4H-yhdistys juhlisti lauantaina 60-vuotista taivaltaan. Yhdistys oli näkyvästi esillä Pertunmaan torilla, jossa se vastasi toripäivän tapahtumista yhdessä MLL:n kanssa. Synttärikahvien maistelun lomassa paikalla sai tutustua ötökkänäyttelyyn, katsella jättisaippuakuplanäytöstä ja kuulla laulun 4H Hei Haloo. Laulun on säveltänyt Veikko Juntunen ja sanoittanut pertunmaalainen Jukka Lahti.

4H-liiton hopeiset ansiomerkit jaettiin Ari Lehtimäelle, Heidi Ekmanille, Jarmo Mäkirannalle, Annukka Räisäselle, Kaisa Varjoaholle ja Tuovi Överstille.

4H-liiton alueellisen stipendin (350 euroa) sai Aaro Tuukkanen. Stipendi myönnettiin onnistuneesta yritystoiminnan perustamisesta. Tuukkanen alkoi vuonna 2012 tehdä piha- ja puutarhatöitä 4H-yhdistyksen kautta ja perusti myöhemmin oman yrityksen.

Pertunmaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Honkanen ja 4H-liiton Itä-Suomen aluejohtaja Kari Kuokkanen luovuttivat Aaro Tuukkaselle stipendin menestyksekkäästä 4H-yrittäjyydestä. Kuva: Sammy Virtanen

4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Honkasen mukaan yhdistyksen tärkein tehtävä on kerhotoiminnan pyörittäminen ja nuorten työllistäminen. Tänä kesänä töitä saa yli 30 nuorta. Kerhoja järjestettiin Kuortin koululla ja yhtenäiskoululla viime vuonna yhteensä 65 kertaa. Osallistumiskertoja oli 719.

Perinteikkäällä yhdistyksellä menee Honkasen mukaan hyvin, mutta haasteitakin on.

– Kilpailemme nuorten ajasta netin ja kännyköiden kanssa.

Pertunmaan 4H-yhdistyksellä oli viime vuonna 151 nuorisojäsentä. 4H-harrastus on hyvin tasa-arvoinen, koska jäsenistä 76 oli tyttöjä ja 75 poikia. Aikuisjäseniä oli yhdeksän.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat