Uutiset

Heinolan vanha vesiliukumäki purettiin viime kesänä, uuteen ei löytynytkään enää rahaa

Kitty ja Mary Cunningham viihtyivät Kylpylän uimarannalla viileästä vedestä huolimatta. Kuva: Heidi Salminen

Viime kesänä puretun Kylpylän uimarannan vesiliukumäen tilalle ei ainakaan tänä kesänä ole nousemassa uutta liukumäkeä. Hinnakkaan vesiliukumäen rakentamiseen ei löytynyt tällä kertaa tarpeeksi rahaa.

– Meillä oli uimarantaa varten rahaa varattuna 20 000 euroa. Uusi liukumäki olisi maksanut moninkertaisesti yli tämän budjetin, eikä siihen ole nyt varaa, teknisen toimen johtaja Tapio Pesonen kertoo.

Vuodesta 1986 lähtien uimareita ilahduttanut vesiliukumäki oli monelle rantakävijälle mieluinen ja sen purkaminen yli 30 vuoden jälkeen oli ymmärrettävästi monen mielestä harmillista.

Vanha liukumäki oli turvallisuusriski, sillä se ei täyttänyt turvallisuusmääräyksiä esimerkiksi kaiteiden korkeuden tai rappusten osalta. Myös liukumäen käyttö virallisten valvonta-aikojen ulkopuolella oli merkittävä huolenaihe. Uusi liukumäki pitäisi suunnitella ja rakentaa vastaamaan tämänhetkisiä turvallisuusmääräyksiä.

Uusi merirosvolaiva tilalle

Uimarannalle varatuilla rahoilla uudistetaan lasten leikkialuetta tämän kesän aikana, sillä lapsille ja nuorille haluttiin saada rannalle uutta aktiviteettia. Uudistuksissa otetaan huomioon myös liikuntarajoitteiset lapset.

– Täksi kesäksi rannalle on tilattu uusi iso leikkilaiva, jossa on muun muassa uusia keinuja. Leikkilaivan alaosaan on esteetön kulku, jotta myös liikuntarajoitteisilla lapsilla on mahdollisuus päästä sinne leikkimään, vs. liikuntatoimenjohtaja Maria Kaikkonen kertoo.

Uusi merirosvolaiva sisältää eri elementtejä, jotka kiinnostavat eri ikäisiä leikkijöitä. Laivasta löytyy esimerkiksi kiipeilyverkkoa, kiikarit, liukumäki, portaat ja keinuja.

– Uusi leikkiväline pyritään saamaan paikalleen mahdollisimman pian, kun se saapuu Heinolaan. Merirosvolaivan asennus on todennäköisesti heinäkuun puolessa välissä, Kaikkonen kertoo.

Uuden leikkilaivan keulassa on mahdollisuus leikkiä maan tasolla, mikä sopii myös pienimmille lapsille. Maan tasolla leikkialustana voi olla esimerkiksi hiekkalaatikkohiekkaa. Komentosillan puolella on mahdollista kiipeillä hieman haastavammin, mutta laiva ei ole vaarallinen nuoremmillekaan leikkijöille.

Kylpylän uimarannalla on jo aloitettu jokapäiväinen uimavalvonta. Uimavalvoja on paikalla maanantaista sunnuntaihin aamukymmenestä iltakuuteen. Uimavalvontaa jatketaan säitä seuraten elokuulle asti.

Tällä hetkellä Kylpylän uimarannalla on voimakas virtaus, jonka takia uiminen laiturin päädyssä ja vasemmalla puolella on kielletty. Myös rannan muissa osissa uidessa kehotetaan olemaan varovainen.

Heidi Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme