Uutiset

Ikäihmisten kesäkarkelot houkuttelivat Heinolan Maaherranpuistoon noin 30 osallistujaa

Ikäihmisille suunnattu liikunnallinen aamupäivä houkutteli maanantaina Heinolan Maaherranpuistoon lähes 30 osallistujaa. Tarjolla oli aamujumppa, erilaisia pihapelejä, puistolavis, kännykän heittoa, tasapainorata sekä toimintakykytestejä.

Tapahtumaan osallistuivat muun muassa Sirkka Tammelin ja Kaija Paronen.

– Vesikatkos ajoi minut kotoa kaupungille. Torilla tapasin Kaijan, joka houkutteli minut tänne, Tammelin kertoi jumpan jälkeen.

Jos sohvan pohjalle jää, sieltä ei nouse. Tapahtumaan osallistunut Sirkka Tammelin

Yli 80-vuotiaat Tammelin ja Paronen pitävät liikuntaa ja pelkästään liikkeelle lähtemistä tärkeänä heidän ikäisilleen.

– Ei sinne kuumaan taloon edes houkutellut jäädä, kun kerran voi vielä liikkua. Hienoa, kun tällainen tapahtuma järjestetään, Tammelin totesi Maaherranpuistossa.

Rouvat korostavat, että liikkua pitää, vaikka se vanhuuden vaivojen takia välillä vähän vaikeaa olisikin.

– Jos sohvan pohjalle jää, sieltä ei nouse, Tammelin tuumasi ja muistutti, että niitäkin on, jotka eivät pääse liikkumaan.

Molemmat kertovat pitävänsä itsestään niin hyvää huolta kuin mahdollista.

Kaija Paronen käy tuolijumpassa ja terveyskeskuksen ohjatussa kuntosaliryhmässä. Tammelin jumppaa aamuisin vuoteen vieressä heti herättyään.

Lasse Kajanoja oli tyytyväinen toimintakykytestiin.

– Hyvät tulokset tuli puristustestistä ja muutenkin. Fyysinen kunto on hyvä, päivittäistä kävelyä harrastava mies iloitsi.

Parasta liikuntatapahtumassa oli hänestä se, että pääsi testaamaan kuntoaan, kokeilemaan eri lajeja ja tapaamaan muita ihmisiä.

Tapahtuman tarkoitus oli saada ikäihmiset liikkeelle ulkoilmaan ja tarjota heille sosiaalisuutta. Myös oman kunnon testaaminen kiinnosti ihmisiä.

– Vanhin mies oli 94 vuotta, ja hän sai melkein täydet pisteet tuolilta ylösnousu-testistä, Heinolan kaupungin liikuntaneuvoja Heli Nokelainen kertoo.

Järjestäjät toivovat, että liikunnallinen aamupäivä saisi vanhukset innostumaan itsenäisestä liikkumisesta kesän ajan, jolloin ryhmäliikunnat ovat tauolla.

– Vaikka mitään muuta ei tekisi, kannattaa jatkaa kotona arjen askareita ja käydä ulkona kävelemässä. On myös hyvä tehdä tuolilta ylösnousuja mahdollisimman monta kertaa päivässä, jotta jalkalihakset vahvistuisivat, Nokelainen vinkkaa.

Liikunnalliset kesäkarkelot järjestettiin nyt neljännen kerran. Tapahtuma liittyy Terveystuvan teemapäiviin.

Nokelainen kertoo, että koska monet teemapäivät ovat luentoja, pidettiin tärkeänä, että mukana olisi myös liikunnallinen osio.

Aiemmin tapahtuma on toteutettu toukokuussa, tänä vuonna kokeiltiin kesäkuuta.

Kesäkarkelot järjesti Heinolan kaupungin asiakasohjausyksikkö Terveystupa ja liikuntapalvelut.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat