Uutiset

Hartolan Kotisaloa ehdotetaan myytäväksi Esperi Carelle

Kunnanhallitus myisi Kotisalo-kokonaisuuden Esperi Care Oy:lle kuudella miljoonalla eurolla.

Esperi Care Oy on voittanut Kotisalo-kokonaisuuden tarjouskilpailun. Yhtiö teki korkeamman tarjouksen kuin Mehiläinen oy, ja näin ollen Hartolan kunnanhallitus on valmis myymään Kotisalon Esperille. Kunnanhallitus käsitteli tarjouksia ja ilmoitti kantansa eilen keskiviikkona. Kauppahinnaksi ilmoitettiin kuusi miljoonaa euroa, josta kunnalle jäisi myyntivoittoa 1,8 miljoonaa euroa.

Kaupan kohteena ovat Kotisalon ja Kotiharjun hoivakodit sekä eläinlääkärintalo. Lopullisista kaupoista päättää valtuusto.

Tavoitteena on siirtää toiminnot Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymältä Esperille syyskuun alkuun mennessä. Toimintojen siirto on tarkoitus toteuttaa liikkeenluovutuksen periaatteella, mikä tarkoittaa sitä että hoivakotien noin 36 työntekijää siirtyisivät uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Työpaikkojen turvaaminen on ollut kunnan ehdoton lähtökohta kauppoja valmistellessa.

Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy:n ja Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut Oy:n henkilökunnan siirtymisestä päätetään ja neuvotellaan erikseen.

Rakennusten maapohjan kunta on valmis vuokraamaan pitkällä, 30-50 vuoden sopimuksella.

Kotisalo-kokonaisuuden myyntiä alettiin valmistella talvella. Kunta julkaisi myynti-ilmoituksen huhtikuussa. Tarjouspyynnön määräaika päättyi toukokuussa. Tarjouksensa jätti kaksi toimijaa, Esperi Care Oy ja Mehiläinen Oy. Heinolalainen Jyränkölän setlementti ei jättänyt tarjousta, vaikka yhdistyksen edustajat kävivät tutustumassa kiinteistöihin.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat