Uutiset

Keskiarvorajat nousivat useimmissa lukioissa – kärkeä pitää yhä Lahden yhteiskoulun lukio

Lahden yhteiskoulun ovet avautuivat kovin keskiarvoin. Sisään päästääkseen peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon tuli olla vähintään 9,17. Kuva: Janne Laakkonen

Lukioiden kevään yhteishaun tulokset on julkaistu. Viime vuoteen verrattuna keskiarvorajat nousivat tai pysyivät samoina yhtä lukuun ottamatta kaikissa Päijät-Hämeen alueen lukioissa.

Kärkisijaa keskiarvoissa pitää edellisvuosien tapaan Lahden yhteiskoulun lukio. Yleislinjalle sisäänpääsy heltisi tänä vuonna 9,17:n keskiarvolla (viime vuonna 8,83).

Lahden lyseossa yleislinjalle pääsyn raja oli 8,42 (viime vuonna 8,08), Kannaksen lukiossa 7,25 (sama kuin viime vuonna) ja Lahden Steiner-lukiossa 7 (sama kuin viime vuonna).

Lue myös: Lukijalta: Toivomalla ei urheilulukiossakaan pärjää
 

Tiirismaan lukioon pääsi tänä vuonna hieman viime vuotta alhaisemmalla keskiarvolla 7,17 (viime vuonna 7,58). Rehtori Leena Akolan mukaan tilastoa vääristää kuitenkin se, että tänä vuonna lukion yleislinjalle hyväksyttiin 120 opiskelijaa, kun aiemmin opiskelijamäärä on ollut sata.

– Tilastot eivät ole ihan vertailukelpoisia. Katsoin listoista, että jos meille olisi tänäkin vuonna otettu sata opiskelijaa, keskiarvo olisi ollut 7,69 eli jopa noussut viime vuodesta, Akola sanoo.

Maakunnan muista opinahjoista Orimattilan Erkko-lukioon, Nastolan Nastopoliin, Sysmän lukioon ja Vääksyn yhteiskoulun lukioon pääsi keskiarvolla 7. Heinolan lukiossa alin hyväksytty keskiarvo oli 7,09 (viime vuonna 7) ja Padasjoen lukiossa 7,08 (viime vuonna 7).

Moniin lukioihin on vielä opiskelupaikkoja jäljellä. Lisähaku lukioihin alkaa perjantaina 15.6.

Jannika Melkko
jannika.melkko@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat