Uutiset

Pertunmaan kunnanvaltuusto päätti lakkauttaa Kuortin koulun

Pertunmaan kunnanvaltuusto vahvisti maanantaina kunnanhallituksen ja sitä ennen sivistys- ja hyvinvointilautakunnan tekemän päätöksen Kuortin koulun lakkauttamisesta. Kunnanvaltuuston päätöksellä Pertunmaalla siirrytään yhden koulun malliin 1.8. alkaen.

Kuortin koulun lakkauttaminen lähti liikkeelle kouluverkkoa ja varhaiskasvatusta selvittäneen työryhmän lausunnosta.

Koulun lakkauttamisesta järjestettiin toukokuussa kuulemistilaisuudet sekä koulutoimen henkilöstölle että kuntalaisille.

Henkilöstön tilaisuudessa yhden koulun malliin siirtymistä pidettiin tarpeellisena muun muassa oppilasmäärien vähenemisen takia. Ennusteen mukaan oppilaiden määrä laskee Pertunmaalla alle kymmenessä vuodessa nykyisestä 158 oppilaasta 103 oppilaaseen. Kahden koulun ylläpitoa ei pidetty mielekkäänä, jos yhdellä luokalla olisi vain kymmenen oppilasta. Oppilasennuste oli myös työryhmän mukaan tärkein syy opetuksen keskittämiselle yhteen kouluun.

Kuntalaisille järjestetyssä tilaisuudessa puolestaan kuultiin kannanottoja sekä lakkauttamisen puolesta että sitä vastaan. Kuntalaiset pitivät tärkeänä muun muassa sitä, että vaikka koulutoiminta Kuortin koululla loppuisikin, jäisi rakennus edelleen kunnalle.

Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan kuntalaisten toive toteutuu ja koulukiinteistö jää kunnan omistukseen. Rakennuksesta on tarkoitus tehdä monitoimitila, jota voitaisiin käyttää kuntalaisten harrastus- ja yhdistystoimintaan sekä mahdollisesti myös pienyritystoimintaan.

Koululla sijaitsevan sivukirjaston kohtalosta neuvotellaan Mikkelin kaupunginkirjaston kanssa. Lakkautuspäätös tarkoittaa myös sitä, että koulun henkilöstön uudelleensijoittamisesta on neuvoteltava.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme