Uutiset

Hovioikeus: Aseen kanssa marketissa "hyvin sekavassa tilassa" riehunut mies haki apua, ei pyrkinyt vahingoittamaan muita

Ase on kaliiperiltaan 7,65-millinen. Kuva: Poliisi

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomion, joka koski hartolalaisen marketin pihalla ja sisätiloissa viime elokuussa tapahtunutta käsiaseella uhkailemista.

Käräjäoikeus oli tuominnut vuonna 1991 syntyneen miehen muun muassa useista laittomista uhkauksista 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syytäjä valitti hovioikeuteen ja vaati, että kahdessa syytekohdassa vastaaja tuomittaisiin laittoman uhkauksen sijasta tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan vastaaja ei voinut olla varma siitä, että ase, jolla hän ihmisiä osoitteli ja painoi liipaisinta, ei toimisi.

Myös vastaaja valitti ja vaati rangaistuksen alentamista. Hän väitti tienneensä, että ase ei ole ampumakuntoinen.

Aseessa oli viallisesta lippaasta johtuva patruunan syöttöhäiriö. Sen vuoksi ase ei laukea pelkästään liipaisinta painamalla.

Vastaaja ei ollut halunnut tulla kuulluksi sen enempää esitutkinnassa kuin käräjäoikeudessa, mutta hovioikeudessa hän puhui. Hän sanoi kokeilleensa asetta ennen kauppaan menoa, mutta se ei ollut toiminut.

Tapahtumat kaupassa tukevat hovioikeuden mielestä vastaajan kertomusta. Vastaaja oli muun muassa puhunut jonkun kaupan ulkopuolella olevan haluavan tappaa hänet. Toiselta aseella osoittelemaltaan mieheltä hän oli pyytänyt apua.

Hovioikeuden mielestä hyvin sekavassa tilassa olleen vastaajan käyttäytyminen ei kuitenkaan osoita selkeää pyrkimystä vahingoittaa muita vaan hän haki vain apua. Tämän osoittaa myös vastaajan hätäkeskukseen soittama puhelu.

Hovioikeus määräsi vastaajan pidettäväksi edelleen vangittuna.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat