Uutiset

Rikollisjengi jäi, hampunkasvatus jatkuu - entinen Cannonball-mies vangittu epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta

Kuvituskuva. Kuva: Lahden poliisilaitos

Hollolan Hämeenkoskella on paljastunut suurehko kannabisviljelmä. Poliisi ei paljasta kasvattamon laajuutta. Kasveja on kuitenkin niin paljon, että niitten tuotto-odotus on suurempi kuin kilo marihuanaa, mikä on törkeän huumausainerikoksen raja.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut kolmekymppisen miehen epäiltynä törkeän huumausainerikoksen lisäksi kätkemisrikoksesta, räjähderikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisi epäilee miehen kätkeneen muilta anastettua omaisuutta. Omaisuuden laatua tai arvoa poliisi ei kommentoi. Miehen hallusta löytyi lisäksi pieni määrä räjähdysainetta ja luvaton ase.

Poliisin mukaan mies on ollut esitutkinnassa hyvin yhteistyöhaluinen.

Epäilty on kasvattanut hamppua aiemminkin, vuonna 2013 Heinolassa yhdessä toisen kanssa. Asikkalassa hän valmisteli kasvattamon perustamista kolmannen kanssa. Käräjäoikeus tuomitsi hänet vuonna 2014 huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksen valmistelusta 1 vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä valitti hovioikeuteen, joka hyväksyi syyttäjän vaatimuksen koventamisperusteen soveltamisesta. Rangaistus koveni neljä kuukautta.

Koventamisperusteena oli, että vastaaja oli tehnyt rikokset osana rikollisryhmä Cannonballin toimintaa. Hän oli liittynyt Cannonballin Heinolan-alaosastoon hamppujen ollessa kasvamassa asunnossa.

Mies on sittemmin eronnut Cannonballista, eikä hän tiettävästi ole enää minkään muunkaan jengin jäsen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat