Uutiset

Elon mittava remontti valmistui

Elokuvateatteri: Elokuvayleisöä hemmotellaan parhaalla mahdollisella tekniikalla.

Elokuvateatteri Elo on ollut kesätauolla muutaman viikon ajan, ja sinä aikana teatteria on paranneltu lähes yötä päivää. Legendaariseen teatteriin tehtiin korjaustöitä, joilla katselumukavuus parani, ja yleisilme koheni huomattavasti.

Teatterin salin ulkoisen ilmeen lisäksi myös konehuoneen puolella tehtiin isoja muutoksia, ja Elon tekniikka otti isoja harppauksia nykyaikaisempaan suuntaan.

– Teatteriin tuli uusi valkokangas, joka on 50 prosenttia isompi kuin entinen. Entinen oli kaareva, ja tämä nykyinen on puolestaan suora, mikä tarkoittaa sitä, että kuva tulee lähemmäs katsojia. Isoin muutos tuli juurikin konehuoneeseen, kun sinne tuli 4K Laserprojektori. Uusi projektori tarkoittaa, että kuva on valovoimakkaampi, värikkäämpi ja tuplasti tarkempi. Myös ääniseinä on uusi, Elokuvateatteri Elon yrittäjä Toni Bónden kertoo.

Uskon, että tällä on positiivista vaikutusta kävijämääriin. Toni Bónden

Suuri muutos tarkoittaa myös suurta menoerää, kun Elossa puhalsi muutosten tuuli. Bóndenin mukaan remonttia olisi voinut tehdä enemmänkin.

– Yli satatuhatta euroa tähän meni, eikä keritty edes kunnostamaan aulaa. Muutenkin täällä pitäisi tehdä muutamia fiksauksia, mutta tässä hommassa kehitysaskeleet otetaan intervallina, ja tehdään aina kerralla enemmän. Jos tehdään vähän kerralla, niin muutosta ei välttämättä huomata, ja viihteen alalla on tärkeää kun ihmiset huomaavat, että on tapahtunut suurempi muutos.

Teatterin remontti nostaa asiakkaan viihtyvyyttä, ja esimerkiksi salin istuimiin panostettiin. Paikkamäärä väheni kun osa vanhoista istuimista korvattiin isoilla löhöilytuoleilla, mutta tilaa on silti tarpeeksi.

– Entuudestaan oli kahdeksan lepotuolia, mutta nyt salissa on yhteensä 36 Recliner-mekanismituolia. Käytännössä koko alakatsomo uudistettiin kokonaan.

Bónden uskoo, että parannukset voivat houkuttaa enemmän ihmisiä leffateatteriin.

– Kyllä minä uskon, että tällä on positiivista vaikutusta kävijämääriin. Ainakin ne ketkä käyvät, viihtyvät paremmin ja miksei sekin näkyisi tuloksessa. Pakkohan tänne on tehdä muutoksia, koska tarkoituksena on pitää palvelu yllä ja pysyä hyvissä lukemissa. Jos muutoksia ei tehtäisi koskaan, niin kävijämäärä putoaisi, ja siihen meillä ei ole varaa. Kaikista tärkeintä on palvella yleisöä parhaalla mahdollisella tavalla, johon rahkeet riittävät.

Vaikka teatteri sai rutkasi uusia mukavuuksia ja huipputeknologiaa, niin Bónden itse ei ole vielä täysin tyytyväinen.

– En missään tapauksessa ole tyytyväinen, miksi olisin? Nälkä ei saa kadota koskaan ja aina pitää olla kehittämisen varaa. Iloinen olen tietysti, että ollaan saatu näin paljon aikaiseksi, mutta aina pitää olla parannettavaa. Pitää muistaa, että olemme vuokratiloissa, joten kaikkea remonttia ei voi tehdä itse, Bónden toteaa vakuuttavasti.

Bónden näkee teatterissaan vielä kehittämistä, mutta hän uskoo, että asiakas on tyytyväinen uudistuneeseen Eloon.

– Tällaiset penkit, tekniikka ja ylipäätään katselumukavuus kun on, niin uskon, että yleisö viihtyy täällä käydessään, Bónden pohdiskelee.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat