Uutiset

Vaskiseitsikko Novus WPK-talolla

Vaskiseitsikko Novus viihdyttää tänään WPK-talolla. Kuva: Novus

Vaskiseitsikko Novus järjestää heinäkuussa 2018 konserttikiertueen. Kiertueen tavoitteena on vaalia ja elvyttää suomalaista vaskiseitsikkoperinnettä. Konsertit järjestetään paikkakunnilla, joilla on harjoitettu saha-, paperi- tai uittoteollisuutta. Kiertueen ensimmäinen keikka on Heinolassa, kun Novus kapuaa WPK-talon lavalle tänään kello 18.00. Liput maksavat viisi euroa.

Vaskiseitsikko Novus syntyi nuorten muusikoiden mielenkiinnosta suomalaista seitsikkoperinnettä kohtaan. Konsertin alkupuoliskolla kuullaan suurten suomalaisten säveltäjien kuten Jean Sibeliuksen ja Toivo Kuulan vaskiseitsikolle säveltämiä teoksia, ja loppupuoliskolla voi halutessaan tanssia ikivihreiden viihde- ja tanssimusiikin helmien tahtiin.

Aikana ennen radiota vaskiseitsikot vastasivat usein musiikin esittämisestä sekä juhlatilaisuuksissa että kansaa tanssittaen ympäri Suomen. Kulta-aikanaan 1800- ja 1900- lukujen taitteessa vaskiseitsikkoja perustettiin laajalti koko maassa ja esimerkiksi monilla tehtailla sekä sahoilla oli omat seitsikkonsa. Vaskiseitsikot olivat koko kansan viihdyttäjiä.

Valtaosa aikansa merkittävistä suomalaissäveltäjistä, esimerkiksi Sibelius, Leevi Madetoja ja Kuula, sävelsivät teoksia varta vasten seitsikoille. Vaskiseitsikkoon kuuluu Es-kornetti, kaksi B-kornettia, alttotorvi, tenoritorvi, baritonitorvi sekä tuuba. Seitsikon jäsenet ovat Ilari Pälli, Inka Pärssinen, Tuomas Salo, Matias Parikka, Aaro Huopainen, Joel Wendelin ja Ilkka Marttila. Kaiken kaikkiaan kiertue sisältää viisi keikkaa.

Kiertueen mahdollistaa Jenny ja Antti Wihurin säätiö.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat