Uutiset

Museokierros kutsuu sunnuntaina Pappisiin

Kierroksella pääsee tutustumaan seitsemään kotimuseoon.

Pappisten museokierroksella voi tutustua esimerkiksi Heikki Riitaojan 170 vuotta vanhaan pajaan. Kuva: Osmo Kuisma

Pappisten kylällä pääsee sunnuntaina tutustumaan seitsemään mielenkiintoiseen kotimuseoon. Pappisten museokierros -tapahtuma alkaa sunnuntaina 22. päivä kello 12 ja päättyy kello 18. Kierros alkaa Pappisten entiseltä koululta (os. Kouluraitti 21), josta voi lunastaa kartan viiden euron hintaan. Vierailukohteet on merkitty karttaan.

Museokierros alkaa luontevasti Pappisten koulun koulumuseosta, johon on koottu muun muassa vanhoja opetustauluja ja luokkakuvia aina 1920-luvulta alkaen. Koulumuseossa voi tavata iltapäivällä Riitta Savitien, jonka ansioksi museon perustamisen voi lukea.

Vierailukohteiden kirjo on laaja. Jos mieli lepää perinnemaisemassa, on oikea kohde Vallaksen talon pirtti ja tunnelmallinen pihapiiri. Tekniikan kehityskulkua voi ihmetellä telemuseossa, jossa on esillä eri aikakausien puhelimia 1930-luvulta lähtien sekä teknisiä laitteita ja työkaluja, joita on tarvittu soittamiseen ja lankaverkon rakentamiseen. Telemuseossa kannattaa avata suunsa ja kysyä, koska museon omistaja on tehnyt pitkän uran telealalla.

Rouheampaa menoa kaipaavien kannattaa suunnistaa pajamuseoon, jossa voi tehdä aikamatkan 170 vuoden päähän. Paja on kunnostettu perinteitä kunnioittaen vuonna 2011. Nykyinen isäntä on laittanut kuntoon myös pajan palkeet juuri sellaisiksi, kuin ne olivat vuonna 1844.

Kolmessa kohteessa on esillä maalaistalon vanhaa esineistöä. Nähtävillä on esimerkiksi maidon käsittelyyn tarvittavat välineet separaattoreineen, sahtitynnyreitä ja aiempien emäntien käsitöitä.

Museokierroksen lomassa voi nauttia päiväkahvit, jotka tarjoillaan kolmessa kohteessa.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat