Uutiset

Syntymäpäiväjuhlilla tapahtui kummia Hartolassa: ukkonen jyrähti ja salama iski, jonka jälkeen yhdeksän autoa ei enää käynnistynyt

Yhdeksän autoa 11:sta joutuivat lauantai-iltana hinausreissulle. Kuva: Saila Ziemann

50-vuotissyntymäpäiväjuhlat saivat lauantaina erikoisen käänteen Rammontiellä Hartolassa, kun ukkonen vaurioitti yhdeksää samassa pihapiirissä lähekkäin parkissa ollutta autoa. Parkissa oli yhteensä 11 henkilöautoa.

– Kesken juhlien alkoi kova sade, ja ukkonen oli niin päällä kuin vain voi olla. Kerran rysähti, salama löi ja pamahti ja se oli siinä. Tämän jälkeen huomasimme, että autoista yhdeksän ei inahtanutkaan, paikan päällä ollut Saila Ziemann kertoo puhelimitse Etelä-Suomen Sanomille.

Ziemannin auto ei vaurioitunut rytäkässä, mutta myös paikalla ollut Merja Markkanen ei ollut yhtä onnekas. Markkasen ja hänen puolisonsa auto ei ukkosen jälkeen käynnistynyt, ja vielä hieman ennen kello 21 he odottivat hinausautoa hinaamaan heidän autonsa korjattavaksi.

Markkasen ja Ziemannin mukaan kaikissa vaurioituneissa autoissa oli sama vika: mikään niistä ei enää suostunut käynnistymään.

– Mikään pihapiirissä olleista autoista ei vaurioitunut ulkoisesti, mutta yhdessä autossa esimerkiksi avautui ikkuna alas asti. Autojen sähkölaitteet pimenivät eikä ovia esimerkiksi saanut tästä johtuen enää auki, Markkanen kertoo.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat