Uutiset

Työttömyys väheni Hämeessä selvästi

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä muun muassa rakennusalalla. Kuva: Armi Salonen

Työttömyys väheni Hämeen ely-keskuksen alueella vuodentakaisesta selvästi. Ely-keskuksen kuntien alueella oli kesäkuun lopussa 19 850 työtöntä työnhakijaa, mikä on 11,6 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kanta-Hämeessä työttömien määrä väheni 13 ja Päijät-Hämeessä 11 prosenttia.

Toukokuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi kesäkuussa 10 prosenttia. Tämä johtuu Hämeen te-toimiston mukaan normaalista kausivaihtelusta eli opiskelijoiden tulosta työmarkkinoille.

Pitkäaikaistyöttömiä Hämeessä oli kesäkuun lopussa 6 436, mikä on 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä pieneni vuoden takaisesta 10,3 prosenttia ja nuorten alle 25-vuotiaiden 12,8 prosenttia viime vuoden kesäkuusta.

Hämeen matalin työttömyysaste oli Lopella (5,7) ja korkein Lahdessa (14,7 prosenttia). Lahden seudun kuntien työttömyysaste oli 13,2 prosenttia. Kunnista Hollolan työttömyysaste oli matalin, 9,2 prosenttia.

Heinolan seudun työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 11,9 prosenttia. Hartolassa ja Sysmässä päästiin Hollolan lukemiin, Heinolassa työttömyysaste oli 12,8 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeessä te-toimistoon kesäkuussa runsaat 300 enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten niitä oli palvelu- ja myyntityöntekijöiden, asiantuntijoiden, muiden työntekijöiden sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat