Uutiset

Heinolan valtuuskunta kokoontui jälleen

Kokous: Heinolan nykyinen tilanne sekä kaupungin tulevaisuus aiheuttivat paljon idearikasta keskustelua.

Valtuustokunnan puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen näkee Heinolassa potentiaalia. Kuva: Nuutti Vihtilä

Heinolan valtuuskunta, eli kaupunginvaltuuston perustama asiantuntija- ja neuvotteluelin, järjesti kokouksensa lauantaina valtuustosalissa, josta päivä jatkui erilaisin menoin iltaan saakka. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisia sekä tulevia Heinolan asioita, jotka loivat runsasta ja tarpeellista keskustelua.

Valtuuskunnan tarkoituksena on edistää Heinolan kehitystä ideoimalla aloitteita, antamalla neuvoa ja muin kehitykseen pyrkivin tavoin. Vuonna 1989 perustettu valtuuskunta pitää sisällään 40 jäsentä, jotka ovat kaikki omilla saroillaan yhteiskunnallisessa toiminnassa kunnostuneita kansalaisia. Jäsenen on asuttava nimeämishetkellä muulla paikkakunnalla.

– Valtuuskunta on tietynlainen tukitoiminto, jonka kaikilla jäsenillä on vahva side Heinolaan. Valtuuskunta tarjoaa ulkopuolista näkemystä ja "sparrausapua" kaupungille, jos tarvetta on, valtuuskunnan puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kertoo.

Valtuuskunta on tietynlainen tukitoiminto. Puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen

Tapaamisessa olivat mukana myös Va. kaupunginjohtaja Sinikka Malin, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Varjo, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki sekä tuleva kaupunginjohtaja Jari Parkkonen. Malin esitteli valtuuskunnalle Heinola 2030-strategian, jossa oli paljon tavoitteita kaupungin hyvinvoinnin hyväksi.

Strategiassa muun muassa mainitut kaupungin kasvu, digitalisaatio, palvelut ja kaupungin tulevaisuus herättivät paljon ideoita sekä keskustelua. Kuntonen totesi kokouksen aikana, että nyt ollaan siinä ytimessä, mitä varten valtuuskunta on olemassa.

– On tärkeätä muistaa, että meidän tarkoituksenamme ei ole tulla tänne päsmäröimään, vaan tarvittaessa ja haluttaessa valtuuskunta ja sen neuvot sekä ajatukset ovat Heinolan käytettävissä, Kuntonen sanoo.

Kokouksessa mainittiin myös, että hyvät ideat ja ajatukset eivät saa jäädä vain kokoustilojen seinien sisäpuolelle, vaan niitä on valjastettava konkreettisiksi asioiksi.

– Se, että valtuuskunnan ideat tulevat käyttöön on paljon kiinni kaupungin edustajista, jotka osallistuvat näihin kokouksiin. Valtuuskunnan tehtävä ei ole olla päätöksentekoelin, vaan mahdollinen tuki. Aloitteet tehdään loppujen lopuksi kaupungin taholta.

Nykykielellä ilmaistuna "boksin ulkopuolelta" tulevat ideat voivat olla kaupungille tärkeitä apuja, jotta Heinola kehittyy haluamaansa suuntaan. Kaupungin tavoitteena on rakentaa yhdessä hyvinvoiva Heinola, ja valtuuskunta tarjosi hienoja tärppejä kyseiseen urakkaan.

– Näkisin valtuuskuntatoiminnan olevan tärkeää työtä, ja tämä on meiltä kiinnostuksenosoitusta vanhalle kotikaupungillemme. Tämä antaa meille mahdollisuuden tehdä jotain tärkeäksi kokemamme kaupungin eteen. Valtuuskunnan jäsenille on tärkeää, että Heinola sekä heinolalaiset voisivat hyvin ja menestyisivät.

Heinolassa on Kuntosen mukaan paljon potentiaalia, ja muun muassa kaupungin sijainti on iso mahdollisuus. Myös toimivat yhteistyöt voivat olla avaimia parempaan.

– Heinolalla ei ole mitään syytä vaipua uneliaisuuteen. Kehitys vaatii tiettyä toimeliaisuutta ja siten kaikki on mahdollista.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat