Uutiset

Karaokea voi laulaa nyt pyörän kyydissä - "Paljon olen laulanut, mutta en koskaan tuollaisessa"

Singa-polkupyörä sai kovan suosion välittömästi.

Jouko Keskinen hyppäri ensimmäisenä karaokepyörää kuskanneen Kari Hujasen kyytiin. Kuva: Nuutti Vihtilä

Heinolan Jyrää-viikonlopun tarjontaan kuuluu melkoinen erikoisuus, kun täysin ainutlaatuinen Singa-karaokepyörä aloitti Heinolan keikkansa. Jo torstaina aamupäivällä torilla pyörinyt aparaatti kiinnitti ihmisten katseet sekä huomion todella nopeasti.

Singa on tunnettu karaokefirma, joka on tehnyt karaoken laulamisen helpoksi, kun kaikki tapahtuu mobiilisovelluksen kautta. Polkupyörän kyydissä liikkuva esiintymislava on aivan tuore keksintö.

– Tämä oli ensimmäistä kertaa vappuna Helsingissä. Pyörä on seilaillut paljon ympäriinsä, esimerkiksi viime viikonloppuna tämä oli Kotkan Meripäivillä. Tämä on prototyyppi, jota kokeillaan nyt paljon, ja jatkossa siihen saattaa tulla vielä kehitystä, miehensä Kari Hujasen kanssa ihmisiä laulattanut Anitta Kuutti-Hujanen kertoo.

Huomio nauliintui heti ensimmäisestä hetkestä lähtien karaokepyörään. Innokkaita laulajia löytyi heti paljon, vaikka torilla olikin paljon yleisöä seuraamassa pyörän kyytiin hypänneiden laulajien otteita.

– Aina löytyy suomalaisistakin rohkeita laulajia, mikä on todella hienoa. Toivotaan, että ihmiset tulevat viikonlopun aikana jatkuvasti laulamaan, me emme voi tehdä muuta kun rohkaista ihmisiä kokeilemaan Singa-polkupyörää.

Torstaina ensimmäinen rohkea laulaja oli Jouko Keskinen, joka näytti muille esimerkkiä, että miten homma toimii.

– Paljon olen laulanut, mutta en koskaan tuollaisessa. Mukavahan siinä oli laulaa, ja karaokepolkupyörä on erittäin hauska keksintö, Keskinen toteaa.

Pyörän ideana on, että laulaja istuu ”riksan” kyytiin mikrofoni kädessään, ja hän näkee sanat edessään olevalta tabletilta. Kuskin paikalla istuva Kari Hujanen kiertää pyörällä ympäri toria ja laulusta sekä musiikista lähtevä ääni kuuluu pyörään kiinnitetyistä kaiuttimista. Kyytiin mahtuu tarvittaessa myös kaksi, jos oikein tiivistää.

– Pyörään on mahdollista asentaa myös television näyttö ja kolme mikrofonia, sitten voi laulaa isommalla porukalla. Tietystihän laulaminen on helpompaa seisten, mutta istuma-asennossakin voi luritella aivan mainiosti, Kuutti-Hujanen sanoo.

Singa on Hujasten pojan, eli Aten firma. Nuorempi Hujanen on kasvattanut karaokebisnestään runsaasti.

– Singassa syksystä lähtien 75 000 biisiä katalogissa. Singa toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Englannissa ja loppuvuodesta Yhdysvalloissa. Singa on käytössä useissa karaokeravintoloissa ympäri maailmaa, mutta samoja biisejä voi laulaa sovelluksen kautta vaikka oman kodin olohuoneessa tai vaikka näin pyörän kyydissä, Kuutti-Hujanen naurahtaa.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat