Uutiset

Rocktähtien huoneista tuli kesän uutishitti

Heinolaan rakennettavista taloista tulossa vielä suurempi julkisuusprojekti

Apulanta-yhtyeen voimakaksikon, Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen, onnistui järjestää mediamylläkkä kesken hiljaisinta uutiskesää.

Heidän asuntomessuille sisustamistaan kahdesta huoneesta raportoitiin palstametreittän maan suurimmissa lehdissä ja julkaisuissa.

– Asian huomioarvo yllätti minut. Tuntuu, että mediajulkisuus meni jopa vähän överiksi, Santapukki toteaa.

Sadat ihmiset lähtivät Poriin idoleidensa perään ja huoneet olivat messujen jonotetuimpia.

Julkisuuskreditit menivät tällä kerralla Porille, Asuntomessuille sekä S-ryhmälle, jonka yhteistyökumppaneina muusikot toimivat.

Pori käy harjoituksesta siihen, mitä on edessä Heinolassa kun Sipe ja Toni todella käyvät taloprojektiensa kimppuun.

– Se tulee olemaan kestoltaan aivan toisen luokan mediakampanja, Sipe arvioi.

Rakennusprojektit jatkuvat pitkään ja niistä ehditään kirjoittaa kymmeniä, ellei satoja juttuja.

– Heinolan osalta se on kaikki vain myönteistä ja hyvin suotavaa julkisuutta. Toivon hartaasti, että kaikki menee hyvin ja pääsisimme asettumaan pysyvästi kaupunkiin. Se, että voisin tehdä kotikaupunkiani tunnetuksi, on minulle erittäin tärkeää, Santapukki miettii.

Santapukki perheineen asuu tällä hetkellä Lahdessa, Toni Wirtanen Hollolassa.

– Lahti on kiva kaupunki, mutta odotamme että ympyrä sulkeutuu, Sipe toteaa.

Hän sanoo joutuneensa työn takia muuttamaan ja liikkumaan aivan liian paljon.

– Siitä seuraa tietynlainen juurettomuus. Nyt 1,5-vuotiaan Ukko-pojan takia haluaisimme pysyvän asuinympäristön kotikonnuilta.

Sipen haave on toteutumassa ensi vuonna.

– Valmistaudumme aloittamaan päätalon rakentamista Pitkäniementien varteen Heinolan Laajalahteen.

Toni Wirtasen talohankkeessa Heinolan markkinointi ja medianäkyvyys oli lähtökohta alusta alkaen. Hän solmi tonttikaupan ohessa markkinointisopimuksen Heinolan kaupungin kanssa.

Kaupunginhallitus päätti kesäkuussa yksimielisesti, että Wirtanen saa ostaa liki 6000 neliön rakennuspaikan Laajalahden alueelta Pitkäniemestä 197 250 eurolla.

Santapukilla on ennestään Ruotsalaisen järveen rajoittuvalla tontilla yhdysvaltalaisarkkitehti Erik Lloyd Wrightin suunnittelema vapaa-ajan rakennus. Myös tulevan, kookkaan päärakennuksen suunnittelee arkkitehti Wright.

Nähdäänkö talossa Sipen sisustusjälkeä?

– Wrightin tapa on suunnitella koko kohde sisustusta myöten, jotta siitä tulee tyylillisesti ehjä. Hän on tehnyt suunnitelman jopa taloon tulevista huonekaluista, Sipe kertoo.

Perheen tehtäväksi jää pohtia värimaailmaa.

– Arkkitehtimme haluaisi, että talon väreihin tulee jotakin klassista, suomalais-kansallista. Värit löytynevät varmasti ympäröivästä luonnosta.

Porin kokemusten perusteella Sipestä ja Tonista olisi myös sisustajiksi.

– Mahtavaa, että Toni ja Sipe ovat olleet sisustussuunnittelussa mukana, kiittelee sisustussuunnittelija Sirkka-Liisa Hietaniemi.

Apulannan voimakaksikko sai kirjaston ja lastenhuoneen suunnitteluun vapaat kädet.

– Koko talon sisustus syntyi tiimityönä. Minun, Sipen ja Tonin lisäksi mukana oli suunnittelijoita Kodin Terrasta. Oma tehtäväni liittyi talon pintamateriaalien määrittelyyn.

Hietaniemen mukaan Toni ja Sipe toivat taloon yksilöllisyyttä.

– Huoneissa näkyy vahvasti heidän oma tyylijälkensä. Tonin kirjasto-lukunurkka on vahvasti vintage-henkinen. Sipen lastenhuoneen tyyli on romanttinen ja hempeä. Siinä on kuultu perheen tytärten toiveita. Silti huoneet sopivat hienosti talon muihin sisustusteemoihin, hän toteaa.

Messutalon sisustus kätkee uusia teknisiä oivalluksia.

– Esimerkiksi kattolevyt on tehty puristetusta, uusiutuvasta turvemateriaalista. Muun muassa takan vieressä on laserleikattu akustinen puuteos. Se koostuu sormenvahvuisista rimoista, jotka neutraloivat kaikua samaan tapaan kuin äänitysstudioiden pintarakenteet

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat