Uutiset

Pitkä helleputki ei haitannut Heinolan siltatyömaata, työt etenevät aikataulussa

Heinolan maantiesillan pitäisi olla valmis marraskuun loppuun mennessä.

Kovilla helteillä siltatyömaalla oli pidettävä huolta työn tauottamisesta ja riittävästä nesteytyksestä. Kuva: Janne Pussila

Heinolan maantiesillan remontti on edennyt kesän aikana aikataulussaan. Työnjohtaja Elmeri Ollikainen Graniittirakennus Kalliosta kertoo töiden sujuneen hyvin.

– Mitään mullistavaa ei ole tullut vastaan. Luottavaisia ollaan sen suhteen, että työmaa valmistuu aikataulussaan marraskuun loppuun mennessä.

Heinä-elokuun pitkä helleputki vaikutti kuitenkin työntekoon siltatyömaalla. Esimerkiksi työtä tauottamalla pidettiin huolta siitä, ettei työnteko käy liian raskaaksi.

– Varauduttiin myös niin, että tarjolla oli aina kylmää juotavaa, Ollikainen lisää.

Viime kesänä märkää, nyt kuumaa

Varsinaiseen siltaremonttiin helteillä ei ollut vaikutusta. Esimerkiksi pohjoispuolen pitkän sillan kannen ja reunapalkkien valu tehtiin maltilla, ja valut muovitettiin nopeasti liian nopean kuivumisen estämiseksi.

– Myös jälkikastelu oli tärkeää, Ollikainen kertoo.

Olosuhteet ovat olleet varsin toisenlaiset verrattuna edelliskesään, jolloin työmaalla tehtiin töitä varsin märissä ja osin myös melko kylmissä olosuhteissa.

– Sillanrakentajan näkökulmasta on aina parempi, että on lämmin kuin että vettä tulisi koko ajan, Ollikainen näkee.

Tällä hetkellä siltatyömaalla on käynnissä eteläpuolen lyhyen sillan kannen alapuoliset työt.

– Nyt tehdään hiekkapuhallusta, sen jälkeen on edessä pinnoitustyöt. Samaan aikaan tehdään myös maatuille ja siipimuurille uusia pintoja ruiskubetonoimalla, Ollikainen kertoo.

Seuraava selkeästi sillan käyttäjille näkyvä työvaihe on pidemmän sillan sääsuojan rakentaminen. Suojan alla tehdään kannen eristystyöt.

Vaikka työmaa voi maallikon silmin näyttää näiden töiden jälkeen valmiilta, on tiettyjen työvaiheiden kanssa odoteltava syksyyn.

– Liikuntasaumatyöt voidaan aloittaa vasta, kun sää viilenee, Ollikainen kertoo.

Liikenne sujunut kohtuullisesti

Siltatyömaa haittaa liikennettä nyt toista kesää peräkkäin.

Sillalla on voimassa 30 kilometrin nopeusrajoitus, ja silta ylitetään molempiin suuntiin yhden ajokaistan kautta liikennevalo-ohjauksen avulla.

Ollikainen kiittää paitsi autoilijoita myös jalankulkijoita kärsivällisyydestä.

– Välillä olemme joutuneet sulkemaan myös kevyenliikenteen väyliä, kiitos jalankulkijoille että ovat malttaneet noudattaa rajoituksia.

Liikennevalojen lisäksi liikennettä on välillä jouduttu seisottamaan vähän pidempään, mikäli sillalla on käytetty esimerkiksi nosturiautoja.

– On valitettavaa, että seisotuksia on jouduttu tekemään. Mutta ainakaan minä en ole huomannut, että tästä olisi aiheutunut suurempaa hämminkiä.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat