Uutiset

Joutsan keskustan valtaavat markkinakojut kuuluvat kesään

Markkinat: Herkut, arpajaiset ja karaoke tahdittavat viikonloppua.

Perinteikkäät Jousan markkinat valtaavat Joutsan keskustan perjantain ja lauantain ajaksi. Markkinakojut nousevat pystyyn 41. kerran.

Tapahtuman takana on Lions Club Joutsa/Jousa. Markkinapäällikkö Heikki Kuurneen mukaan markkinat ovat järjestäjien näkökulmasta mieluisa, mutta myös työläs ponnistus.

– Viimeiset viikot ja päivät kuluvat pitkälti puhelimessa ja sähköposteja seuraillessa, markkinapaikkojen myynnistä vastaava Kuurne kertoo.

Tänä vuonna mukana on noin 80 myyjää. Tarjolla on perinteisten markkinaherkkujen lisäksi esimerkiksi tekstiilejä ja nahkatuotteita.

Markkinoiden ohjelmassa on muun muassa erilaisia kilpailuja, lauluesityksiä ja karaokea. Kaupanteon lomassa voi myös kokeilla onnea arpajaisissa tai löylynheittokisassa. Jari Koskenniemi Lions Clubista kertoo, että tarkoituksena on heittää mahdollisimman paljon vettä kiukaalle, josta vesi valuu mittausastiaan. Heittokertoja on viisi.

– Paras tulos on tällä hetkellä 390 millilitraa, hän osoittaa tulostaulusta.

Lions Club lahjoittaa tapahtumasta saadun tuoton hyväntekeväisyyteen.

– Painotamme paikallista ympäristöä myöntämissämme avustuksissa. Myönnämme esimerkiksi stipendejä, Kuurne sanoo.

Järjestelyissä ovat mukana paikallisen Lions Clubin kaikki jäsenet. Kuurne kertoo, että päävastuussa on noin kymmenen henkilön ydinporukka.

– Meillä on klubissa hyvä yhteishenki, ja kaikki haluavat olla järjestelyissä mukana, hän kiittelee.

Kuurne toivoisi, että paikalliset yrittäjät lähtisivät markkinoille nykyistä aktiivisemmin.

– Tämä tapahtuma on myös kuntamarkkinointia, sillä paikkakunta pääsee isommassa tapahtumassa hyvin esille, hän toteaa.

Tänä vuonna Lions Club toteuttaa markkinamyyjille kyselyn, jonka tarkoituksena on kartoittaa tapahtuman sopivaa ajankohtaa. Kuurneen mukaan tulevaisuudessa markkinat voitaisiin järjestää mahdollisesti jo ennen juhannusta, mikäli ehdotus saa myyjiltä kannatusta.

Karaoken kappalelistaa selailevat Reijo Jokinen, Leena Koukka, Tauno Koukka, Elna Lilja ja Taisto Salminen kertovat olevansa kokeneita markkinakävijöitä. Jousan markkinoille tuleminen on perinne. Hilkka Lankia kirjoittaa porukan kappalevalintoja ylös.

– Täällä on esimerkiksi Suklaasydän ja Sirpaleet. Nämä ovat aika tangovoittoisia, hän toteaa.

Kokenut markkinakävijä on myös Raimo Uusitalo, joka myy Pajuniemen lihatuotteita myyntiautosta. Sipoosta saapunut Uusitalo on ollut Jousan markkinoilla kymmenen kertaa. Hän kertoo, että Joutsassa tuotteet ovat menneet hyvin kaupaksi.

– Suosituinta on tämä porsaan kassler. Se sopii hyvin grillattavaksi ja tarjottavaksi aprikoosihillon kera, hän esittelee.

Erikoisuus ovat perinteiset 1950-luvun tyyliin valmistetut makkarat.

Roosa Pöyhtäri
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat