Uutiset

Artome eteni Kasvu Open-kisan finaaliin

Kilpailu: Heinolalaisyritys pääsi sadan parhaan joukkoon lupaavien yritysten kilpailussa.

Artomen perustaja Toni Parikka uskoo älykalusteissa olevan tulevaisuutta. Kuva: Nuutti Vihtilä

Heinolassa toimiva älykalusteita valmistava yritys, eli Artome on osallistunut Kasvu Open-yrityskilpailuun, ja selvinnyt kisan finaalivaiheeseen saakka. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 800 kasvuyritystä.

Artomen perustaja on heinolalaislähtöinen Toni Parikka, jonka yritys ei ole ensimmäistä kertaa mukana Kasvu Openissa.

– Parilla aikaisemmalla osallistumiskerralla en ole päässyt finaaliin saakka, mutta nyt Artome on riittävän kypsä sekä valtakunnallisesti uskottava. Kasvu Openissa on todella kova kilpailu, ja siellä on todella hyviä liikeideoita, joista osaa on jalostettu jo pitkälle. Hienoltahan se finaalipaikka tietysti tuntuu, Parikka kertoo.

Kasvu Open ei ole pelkkä kilpailu, vaan tuoreet yritykset saavat myös apua toimintaansa.

– Tykkään siitä konseptista, ja Kasvu Open on hyvä sparraustapahtuma. Kilpailussa pääsee katsastamaan, että millä tasolla oma liikeidea on. Ammattilaiset arvioivat, että onko liikeideasta enempään, ja itse Kasvu Open on oikeastaan kasvupolku yrityksille.

Heinolalaisyritys on yhdistänyt äänentoisto-osaamisen sekä huonekalualan, ja yrityksen tuotteet sopivat modernisoituneeseen maailmaan. Yrityksen tuotteet ovat huonekaluja, joihin on sulautettu media-elektroniikkaa, kuten äänen- ja kuvantoistolaitteistoa

– Teemme siirrettäviä audiovisuaalisia elämyksiä, eli älykalusteita, jotka ovat käytännössä ilman näkyvää tekniikkaa.

Kilpailussa on kaksi kategoriaa, jotka ovat Start up- ja Start again-sarjat. Kahden vuoden ikäisenä yrityksenä Artome kuuluu Start up-sarjaan. Kilpailussa menestyminen edellyttää tiettyjä kriteereitä, joita ovat muun muassa kansainvälinen potentiaali ja ratkaisun löytäminen todelliseen ongelmaan.

– Me ratkaisemme ongelman siihen, että mistä löytyy soveltuva esitystekniikka muuntautuviin oppimisympäristöihin, ja tämä koskettaa esimerkiksi Heinolaa aika paljon, Parikka pohtii.

Kasvu Openiin osallistuvien yritysten tavoitteena on kilpailun nimenkin mukaisesti kasvaa isommiksi yrityksiksi.

– Oma ajatus on aina ollut, että on kiva päästä vaikuttamaan ihmisten elämiseen, sekä helpottaa heidän arkeaan. Esimerkiksi koulupuolella tuotteistamme on hyötyä, sillä tiloista voi tehdä muuntautuvia, helppokäyttöisiä ja elämyksellisiä älykalusteidemme avustamana.

Parikka uskoo, että Artome voi pärjätä myös finaalivaiheessa. Joukosta pitää erottua selkeästi.

– Siellä on paljon ohjelmistopuolen firmoja, ja kun keksii tälle perinteisemmälle puolelle jotain uutta, niin siellä on nykyään myös enemmän tilaa. Täysin uudella ajattelutavalla varustetuilla perinteisemmillä tuotteilla voi kasvaa nopeasti isoksi yritykseksi.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme