Uutiset

Hobby-messut

Kysyntä ja tarjonta kohtasivat messuilla

Tapahtumasta löytyi harrastusmahdollisuuksia kaikille iästä tai kunnosta riippumatta.

Lyseonmäen koululla vietettiin sunnuntaina suosittuja ja jo perinteisiksi muodostuneita Hobby-harrastemessuja. Aikaisemmin puretun lukion tiloissa järjestetty tapahtuma sai tänä vuonna uudet tilat, mikä ei järjestäjien mukaan haitannut ollenkaan.

– Kävijät ovat kehuneet, että täällä on tilojen jakautumisen ansiosta vähemmän hälyä, kuin lukiolla, Heinolan vs. liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen kertoo.

Hobby-messut kokosivat samaan tilaan laajan valikoiman erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Neljänkymmenen esittelijän joukosta löytyi valikoimaa kaikenikäisille harrastajille. Messuvieraista löytyikin lasten ja nuorten lisäksi myös paljon perheitä ja varttuneempia aikuisia.

– Tavoite on, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Tämä on hyvin onnistunut tilaisuus siihen tarkoitukseen, Kaikkonen iloitsee.

Tapahtuma on Heinolan kaupungin liikunta-, kulttuuri-, ja nuorisopalveluiden järjestämä. Kaikkonen arvioi, että tapahtuma keräsi päivän aikana jopa 500 kävijää.

– On hienoa, että järjestöt lähtevät näin aktiivisesti mukaan ja järjestävät esittelypisteille toimintaa, Kaikkonen kehuu.

Yksi suosituista esittelypisteistä oli Heinolan Ladun ulos pystytetty teltta, jonka vieressä pääsi paistamaan tikkupullaa.

– Heinolan Ladun tavoitteena on järjestää kaiken ikäisille mahdollisuuksia liikkua luonnossa, Heinolan Ladun sihteeri Sirpa Mäkilä kertoo.

Heinolan Latu järjestää monenlaisia tapahtumia, jotka ovat nousseet suosituiksi.

– Esimerkiksi syyskuun Juustopolkuun Heinolasta Vuolenkoskelle on osallistunut yli 300 ihmistä, Mäkilä kertoo.

Heinolan Ladun perheliikuntavastaava Vesa Nykänen uskoo, että kasvanut innostus luonnossa liikkumiseen saattaa liittyä tarpeeseen saada vastapainoa kännyköiden ja laitteiden käytölle.

– On ehdottomasti hyvä trendi, että ulkoilun suosio kasvaa.

Yksi Heinolan Ladun tavoitteista on myös innostaa perheet liikkumaan luonnossa yhdessä.

– Haluamme tarjota matalan kynnyksen harrastuksia, jotka ovat myös halpoja. Meillä on myös paljon ohjattua toimintaa, mikä toivottavasti helpottaa mukaan tulemista, Nykänen kertoo.

Myös partion esittelypisteellä korostettiin ulkoilun tärkeyttä.

– Meillä on paljon leirejä, joilla lapset pääsevät opettelemaan esimerkiksi ulkoiluun ja jokamiehenoikeuksiin liittyviä juttuja, partion toimintaa esitellyt Milla Marttila kertoo.

Partio on Marttilan mukaan suosittu harrastus myös Heinolassa. Hobby-messut ovat hänen mielestään hyvä tilaisuus esitellä toimintaa.

– Esittelypisteellä on käynyt tänään paljon porukkaa. Olemme olleet täällä joka vuosi ja monesti mukaan liittyy myös uusia harrastajia, hän kertoo.

Perinteinen postimerkkikerho oli myös tullut esittelemään toimintaansa messuille.

– On hienoa, että mukaan liittyy joka vuosi myös nuoria harrastajia, Heinolan postimerkkikerhon puheenjohtaja Jari Kovalainen sanoo.

Postimerkkikerhon toimintaan kuuluu postimerkkien vaihdon lisäksi myös tiedonvaihtoa, sillä kerhossa järjestetään paljon esitelmiä.

– Postimerkkikeräilykin tarvitsee nuoria harrastajia. Lapsille ja nuorille on tänä päivänä tarjolla niin paljon harrastuksia, että voi varmasti olla vaikea valita, mitä alkaisi harrastamaan, Kovalainen miettii.

Heidi Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat