Uutiset

Perinteiset markkinat keräsivät vanhalle pumppukaivolle paljon kävijöitä

Kotitekoiset ruuat ja käsityöt menivät myyjien mukaan hyvin kaupaksi.

Tuuli Soini kehui markkinoiden tunnelmaa ja ilmapiiriä. Myyntiin tuodut hillot ja käsityöt menivät hyvin kaupaksi. Kuva: Heidi Salminen

Heinolan vanhalla pumppukaivolla vietettiin lauantaina perinteisiä sadonkorjuumarkkinoita. Toista kertaa järjestetty tapahtuma keräsi heti alusta asti kiinnostuneita kaupunkilaisia alatorille.

– Meillä oli tarjolla yli 40 litraa uutispuuroa, ja kaikki 200 annosta menivät tunnissa, Heinola-Seuran puheenjohtaja Kalevi Peltola iloitsee.

Alatorin markkinoiden myyjät olivat tulleet paikalle Heinola-Seuran kutsusta. Teeman mukaisesti tuotteet olivat itsetehtyjä ja perinteisiä. Myynnissä oli muun muassa käsitöitä, marjoja ja hedelmiä, sekä itsetehtyjä hilloja, mehuja ja leivonnaisia.

Alatori on tapahtumapaikkana erinomainen pienille juhlille ja tapahtumille. Heinola-Seuran puheenjohtaja Kalevi Peltola

– Täällä on paljon erilaisia tuotteita myynnissä, mutta ei kuitenkaan mitään metrilakuja, Peltola kertoo.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt markkinat keräsivät sateisesta säästä huolimatta suuren kävijämäärän. Tällä kertaa sää oli erinomainen ja tunnelma lämminhenkinen.

– On hyvä, että ihmiset saavat myönteisiä kokemuksia näistä tapahtumista. Tämä on uusi tapahtumapaikka, ja tällaisia tapahtumia tarvitsee mielestäni pikkukaupungissa ollakin. Alatori on tapahtumapaikkana erinomainen pienille juhlille ja tapahtumille, Peltola summaa.

Toripäivä oli onnistunut kokemus myös tuotteitaan myyntiin tuoneille kauppiaille. Lahdesta tekemiään kakkuja, hilloja ja mehuja myymään tullut Leila Lukin kertoi kaupan käyneen hyvin.

– On hienoa, että teeman mukaisesti kaikki tuotteet ovat omatekoisia. Jännitin vähän säätä, mutta nyt järveltä kävi ihana lämmin tuulenvire, hän iloitsee.

Lukin on myynyt kesän alusta lähtien tuotteitaan perjantaisin myös Heinolan torilla. Alatorin tapahtumaa hän kehuu onnistuneeksi.

– Tulisin ehdottomasti ensi vuonna uudestaan. Silloin voisin paistaa muurinpohjalettuja, hän suunnittelee.

Kesät Heinolassa viettävä Tuuli Soini kutsuttiin sadonkorjuumarkkinoille myymään hilloja ja käsitöitä. Hän kiitteli heinolalaisten innostuneisuutta tulla katsomaan paikallisia tapahtumia.

– Nyt viereisessä puistossa on Siivouspäivän kirpputori. Rinnakkaistapahtumat varmasti hyödyttävät toisiaan, hän miettii.

Myös Peltola on tyytyväinen kahden tapahtuman läheisyyteen.

– Tässä on rinnakkain uutta ja vanhaa. Meidän perinteiset markkinat pumppukaivolla ja uusi kierrätystapahtuma Rantapuistossa, hän kehuu.

Soini pitää hienona sitä, että Heinola-Seura vaalii perinteitä ja järjestää teeman mukaisia tapahtumia.

– On kiva nähdä, että löytyy yhä henkilöitä, jotka jaksavat pitää yllä vanhoja perinteitä, hän kehuu.

Heinola-Seuran Kalevi Peltola toivookin, että tapahtumasta tulee jokavuotinen perinne.

– Ensi vuonna olisi tarkoitus järjestää vielä vähän laajemmat markkinat. Siltaremontti valmistuu ja kaupunki toivottavasti vähän siistii aluetta, joten mahdollisuuksia olisi järjestää myös hieman suurempi toritapahtuma.

Heidi Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat