Uutiset

Vedenkeitto jatkuu Leivonmäellä

Leivonmäen vesi pitää edelleen keittää. Puhdasta talousvettä myös jaetaan kahdessa pisteessä. Kuva: Armi Salonen

Talousveden keittäminen jatkuu Leivonmäen taajaman ja Kivisuon vesiosuuskunnan jakelualueilla Pohjois-Joutsassa. Kyseessä on varotoimenpide, sillä verkoston vesi on jo todettu puhtaaksi kaikissa paitsi yhdessä näytteenottopisteessä.

Viranomaiset antoivat keittokehotuksen toissa viikon perjantaina, koska Leivonmäen taajamassa otettujen vesinäytteiden mikrobiologisessa laadussa oli havaittu havaittu heikkenemistä.

Verkostoa on puhdistettu kloorilla, joka on Joutsan Vesihuolto oy:n tekemien mittausten perusteella levinnyt hyvin verkostoon..

Viime perjantaina otettujen näytteiden perusteella puhdistus on tuottanut myös tuloksia, sillä vesi oli mikrobiologisesti puhdasta. Vain Leivonmäen alavesisäilössä oli vielä havaittavissa laatumuutosta.

Veden pilaantumisen todennäköisenä aiheuttajana on pidetty jakeluverkossa tapahtunutta putkirikkoa, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto ja Joutsan Vesihuolto jatkavat tilanteen selvittämistä. Verkostosta otettiin maanantaina uudet vesinäytteet.

Näytetuloksista ja jatkotoimista tiedotetaan seuraavan kerran ensi keskiviikkona iltapäivällä.

Joutsan Vesihuolto on järjestänyt Leivonmäen taajaman veden käyttäjille ja Kivisuon vesiosuuskunnan asiakkaille tilapäisen vedenjakelupisteen Leivonmäen Teboil-huoltamon parkkipaikalle ja Hyvämieli-kaupan edustalle osoitteeseen Leivonmäentie 11.

Näistä jakelupisteistä voi hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin veloituksetta.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme