Uutiset

Vuohelan Herkku muutti Lahteen

Vuohelan Herkku muutti Lahteen Jokimaallla sijaitseviin uusiin tiloihin. Kuva: Eija Virolainen-Nurminen

Vuohelan Herkku oy on muuttanut toimintansa Lahteen ja noin 3 000 neliömetrin leipomotilat Hartolassa jäivät tyhjilleen.

Kunnanjohtaja Merja Olenius kertoo, että yrityksellä on ollut tärkeä rooli Hartolan lisäksi ylikunnallisena toimijana ja se on työllistänyt kymmeniä henkilöitä koko Itä-Hämeen alueella. Hän myös näkee, että vaikutukset kohdistuvat kaikkiin Itä-Hämeen kuntiin.

– Taloudelliset vaikutukset ovat pitkällä tähtäimellä merkittäviä, jos uutta toimijaa ei saada tai sen saaminen tiloihin merkittävästi viivästyy, arvelee Olenius.

Kysyntää ollut

Kunnanjohtaja näkee haasteena myös sen, että pystytäänkö korvaavia työpaikkoja saamaan nyt menetettyjen tilalle. Lehto oy:n tarjoavat työpaikat ovat Oleniuksen mukaan merkittävä mahdollisuus, mutta sen näyttävät lähikuukaudet.

Kiinteistöyhtiö Vasalli oy:n toimitusjohtaja Harri Suoknuuti kertoo, että tiloja on markkinoitu laajalla rintamalla ja montaa eri välinettä käyttäen jo kohta vuoden verran, sillä yllätyksenä Vuohelan lähtö ei tullut. Tilat on tehty mittatilaustyönä erikoistuoteleipomolle ja soveltuvat parhaiten luonnollisesti elintarviketuotantoon.

Suoknuutin mukaan ruuhkaa potentiaalisten uusien yrittäjien yhteydenotoista ei vaivaksi asti ole ollut, mutta neuvotteluja on käyty useankin tahon kanssa.

– Luotamme siihen, että tilalle saadaan yrittäjä. Olemme keskustelleet usean toimijan kanssa ja kiinnostuneiden kysymyksiin vastaamme edelleenkin erittäin mielellämme, Suoknuuti toteaa.

Leipomoyhtiölle ensisijaisesti

Samoin kunnanjohtaja toteaa, että kunnassa ponnistellaan Vuohelan Herkku oy:ltä vapautuvan liiketilan saamiseksi uudelle toimijalle. Suoknuutin mukaan kiinteistöyhtiö haluaa vuokrata tilat ensisijaisesti leipomokäyttöön. Tilojen muuttaminen johonkin muuhun tarkoitukseen tulisi kalliiksi ja aiheuttaisi paineita vuokrahinnan korottamiseen. Hyvä sijainti 4-tien varrella on apuna uuden yrittäjän löytymiselle.

– Hyvän vuokralaisen menettäminen on raskas isku, vaikka yllätyksenä se ei tullutkaan. Uuden toimijan löytyminen ei ole helppoa, mutta teemme asian eteen koko ajan töitä, Suoknuuti tarkentaa.

Vuohelan Herkku oy:n toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen kertoo, että toiminnan siirtäminen Lahteen ei sinänsä sisällä mitään dramatiikkaa. Tilat kävivät liian pieneksi ja Hämäläisen mukaan juuri tilojen koko oli syynä muuttoon.

– Toimimme siellä, missä on ajanmukaiset tilat, eivätkä seinät tule heti vastaan. Yrityksen tarkoitus on luonnollisesti hakea myös kasvua, tarkentaa Hämäläinen.

Muutto Hartolasta sujui ongelmitta ja nopeassa tahdissa.

Tuotannon esimies Marko Niemi kertoo, että tuotannossa oli ainoastaan parin päivän tauko.

Avustaja IHA
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat