Uutiset

Lehto palkkaa 50 uutta työntekijää Hartolan talotehtaalle

Toimitusjohtaja Pekka Korkala johtaa Lehto Groupin talotehtaita, joista yksi sijaitsee Hartolassa. Kuva: Elena Liseytseva

Lehto Components oy palkkaa syksyn aikana 50 uutta työntekijää Hartolan talotehtaalleen rakennuskomponenttien esivalmistukseen ja kokoonpanoon.

Yhtiö hakee sekä kokeneita talonrakentajia, LVI- ja sähköasentajia että työntekijöitä ilman aiempaa rakennusalan työkokemusta.

– Meillä on täällä jo puuseppää, teleliikenneasentajaa ja useampi leipurikin.Tällä hetkellä on haastavaa löytää valmiiksi ammattitaitoisia rakennusalan työntekijöitä, ja vielä pienemmälle paikkakunnalle. Siksi koulutamme uusia työntekijöitä nyt ilman aiempaa rakennusalan koulutusta, kertoo Lehto Componentsin toimitusjohtaja Pekka Korkala.

Lehto Components järjestää Hämeen TE-toimiston kanssa yhteistyössä 60 päivää kestävän rekrytointikoulutuksen henkilöille, joilla ei ole vielä aiempaa rakentamisen kokemusta.

Rekrytointikoulutuksessa perehdytään muun muassa puuelementtirungon valmistukseen, märkätilojen rakentamiseen ja työturvallisuuteen.

– Tärkeintä on hakijan positiivinen asenne ja into oppia uutta. Koulutus sopii hyvin esimerkiksi henkilölle, joka harkitsee alan vaihtoa tai on luonteeltaan niin sanottu omatoiminikkaroija ja nauttii käsillä tekemisestä, kertoo Korkala.

Hartolan tehtaalla tuotannon työntekijänä aloittanut Jenna Sunell työskenteli aiemmin Vuohelan Herkun leipomon konditoriassa tehden sarjatuotantona kuivakakkuja ja kääretorttuja.

– Olen artesaani koulutukseltani. Kun leipomon toimipiste siirtyi Lahteen ja itse asun Sysmässä, en halunnut pitkää työmatkaa. Nyt työskentelen täällä Hartolassa LVI-pisteessä ja meneillään on perehdyttäminen vanhemman työntekijän kanssa. Ennakkoluulottomalla mielellä menen eteenpäin. Näissä töissä on samoja elementtejä; jokaisella on oma roolinsa ja tehtävänsä linjastolla, ja siihen pitää myös luottaa, kertoo Sunell leipomo- ja tehdastyön yhtäläisyyksistä.

Rakennus- ja kiinteistöyhtiö Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Components oy osti Hartolan talotehtaan Pyhännän Rakennustuotteelta viime huhtikuussa. Tehtaan 75 työntekijää siirtyivät Lehdolle vanhoin työntekijöinä.

Lehto Components omistaa yhteensä yhdeksän talotehdasta. Hartolan tehtaassa rakennetaan parhailaan päiväkotielementteja Ruotsiin, siirtokoulua Helsinkiin ja puukerrostaloasuntoja ympäri Suomea.

Lehto Group on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka työllistää yhteensä noin 1 500 henkilöä. Konsernin vuoden 2017 liikevaihto oli 598 miljoonaa euroa.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat